Her må du godt dufte af øl

Restaurant Vægteren og SuperBest inviterer til "aftenskole" med fokus på øl

Allan Jensen, Restaurant Vægteren, og Michael Christensen, SuperBest i Læsøgade, glæder sig til at byde det første hold "aftenskoleelever" velkommen til Øl & Kogekunst. Det sker torsdag 29. marts.Foto: Bent Bach

Allan Jensen, Restaurant Vægteren, og Michael Christensen, SuperBest i Læsøgade, glæder sig til at byde det første hold "aftenskoleelever" velkommen til Øl & Kogekunst. Det sker torsdag 29. marts.Foto: Bent Bach

Øl & Kogekunst. Det er navnet på en ny og anderledes aftenskole - hvor man godt må dufte af øl, når man kommer hjem, men måske skal overveje at lade bilen stå i garagen ... Restaurant Vægteren i Havnegade og Damsgaards SuperBest i Læsøgade står bag "øl-skolen", der har premiere torsdag 29. marts. - Vi serverer en menu med seks-syv forskellige retter, og til hver ret serveres en øl, som passer lige netop til den enkelte ret, forklarer kok Allan Jensen fra Restaurant Vægteren. Michael Christensen fra SuperBest i Læsøgade har specialiseret sig i ølmærker og har et udvalg på næsten 400 forskellige øl i supermarkedet. - Der findes faktisk flere forskellige øl end vin, og herhjemme er vi godt med med mange små og store bryggerier, siger Michael Christensen, der dog også byder på mange udenlandske øl. Allan Jensen og Michael Christensen har allieret sig med Danske Ølentusiasters landsformand, frederikshavneren Bo L. Jensen, som i pausen mellem forret og hovedret introducerer de forskellige ølmærker og fortæller om serveringstemperatur, opbevaring og ikke mindst, hvordan man sammensætter øl med mad. Tanken er, at øl-skolen skal være en månedlig tilbagevendende begivenhed på Restaurant Vægteren. Prisen pr. aften er 250 kr, og tilmelding kan ske til Vægteren og SuperBest. Tilbage er blot at sige "Skål, og god aftenskole!"