Hjemve udløser jubel

Danmarks bedste floorballpige er tilbage i Frederikshavn

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:FC Outlaws har fået en tidlig julegave, som meget vel i sidste ende kan betyde, at klubben genvinder det danske mesterskab i floorball for kvinder.

20-årige Cecilia Di Nardo er nemlig hjemvendt efter halvandet år for IBK Dalen i den svenske liga, og den unge frederikshavner betegnes som intet mindre end Danmarks bedste floorballspiller.
- Hjemve fik mig til at vende næsen mod Frederikshavn igen, og nu glæder jeg mig til at bidrage med noget her i byen, siger Cecilia, der opnåede rigtig meget i perioden i Sverige.
- Ganske hurtigt var jeg med i A-kæden hos IBK Dalen, hvor jeg spillede sammen med tre svenske landsholdsspillere og deltog i powerplay, så på banen og i klubben i Umeå trivedes jeg fint, men efterhånden blev tiden udenfor banen for lang, og da jeg er et stort familiemenneske, foretrak jeg altså at returnere nu.

Med i Champions Cup

Succesen i den svenske klub førte også til deltagelse i Champions Cup med IBK Dalen, hvor hun som den første danske spiller nogensinde fik kampe i den stærke, europæiske klubturnering, hvor kun Europas fire bedste floorballnationer deltager.

- Jeg ville egentlig gerne have spillet sæsonen færdig frem til april i Sverige, men hjemveen var for stor. I stedet glæder jeg mig over alt det, jeg nåede at opleve derovre, samtidig med at jeg er blevet en bedre floorballspiller, forklarer Cecilia.

Bedre til det hele

Den 20-årige frederikshavner vurderer, at hun er blevet stærkere af sit ophold i Sverige, og at konditionen er kommet helt i top.

- Desuden har jeg fået et bedre overblik, min teknik er forbedret, og endelig har jeg lært en masse rent taktisk, som jeg forventer at kunne bruge i et samarbejde med vores træner Sylvester Hansen.
- Og jeg håber at få debut for FC Outlaws allerede i weekendens udekamp mod AaB Floorball, hvis licensen bringes på plads.
- Det bliver i øvrigt lidt underligt, at jeg som en sand Bulldogs-pige skal tørne ud for FC Outlaws, men fusionen i floorball i Frederikshavn under navnet Blackhawks er uden tvivl et spændende projekt, slutter Danmarks bedste floorballspiller.

Træneren glæder sig

I FC Outlaws glæder ligatræner, Sylvester Hansen, sig naturligvis over at få Cecilia Di Nardo med i sin trup.

- Andre hold i ligaen vil formentlig gøre os til favoritter nu, men vi har stadig et ungt hold, der skal spilles sammen, pointerer Sylvester Hansen.
Under opholdet i Sverige var den unge frederikshavner hele tiden med på det danske A-landshold, og det håber hun også fortsat at være en del af.
For kort tid siden var hun med landsholdet i en turnering i Tyskland, hvor hun scorede tre gane i sejren på 4-2.
Derefter gjaldt det et opgør mod Holland, som det danske landshold besejrede klart med 8-0, og endelig blev det til et nederlag på 2-7 til et stærkt polsk hold.
Turneringen gav dermed de danske kvinder to sejre og et nederlag, hvilket rakte til en samlet andenplads i turneringen.
Dansk topscorer blev Cecilia Di Nardo med syv pletskud ialt.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden