Nordjysk bager åbner igen efter million-renovering

Bager i nordjysk stationsby har haft lukket i en måned for at give bageri, butik og konditori den store overhaling 

Bageriet Ingeborg genåbner efter renovering.

Bageriet Ingeborg genåbner efter renovering.

SINDAL:Stigende energipriser har fået flere bagere til at dreje nøglen, og i begyndelsen af september lukkede Bageriet Ingeborg i Sindal også - men kun for at åbne i en version 2.0.

Mandag oprandt dagen, hvor der igen var andre håndværkere end dem med bukser på i butikken - og kunderne kunne se resultatet af renoveringen, der har kostet på den anden side af en million kroner.

Disken er lavet om, der er kommet nyt på vægge, loft og gulve i butik og café samt nye møbler - og med nye gulve og lofter i bageriet, er det også blevet nemmere at gøre rent.

Der er kommet nye møbler i caféen. <i>Foto: Martél Andersen</i>

Der er kommet nye møbler i caféen. Foto: Martél Andersen

Regning tre-doblet

Bager-parret Bettina og Tommy Carlsen valgte at sætte gang i renoveringen, mens omsætningen alligevel var underdrejet på grund af separat-kloakeringen i byen - et arbejde, der formentlig er færdigt i næste uge.

- Der har da været rimeligt travlt, da vi åbnede igen - det havde vi selvfølgelig også håbet på, lyder det fra Tommy Carlsen.

Også i Sindal har man mærket til de stigende energipriser - ifølge bagermesteren er elregningen i Nørregade 13 cirka tredoblet - men endnu har man dog ikke tyet til at indføre et såkaldt ekspeditons-gebyr, som flere andre forretningsdrivende.

- Jeg håber, det falder lidt til ro i løbet af det næste halve år, siger Tommy Carlsen.

 <i>Foto: Martél Andersen</i>

Foto: Martél Andersen

Siden lukningen af SuperBrugsen og et par tøjbutikker i Sindal har byen været lidt i granat-chok, så borgerne har kunnet trøste sig med, at bagermesteren med sin investering signalerer, at han ikke er på vej væk.

Og forleden trak det også i den rigtige retning for Sindal, at dametøjsbutikken Wæhrens siger farvel til Bindslev og har meldt sin ankomst 1. november.

- Det er dejligt, at der er nogle, der tør og tror på fremtiden, konstaterer Tommy Carlsen.

Bageriet Ingeborg har haft lukket i en måneds tid - mandag blev dørene slået op i gen. <i>Foto: Martél Andersen</i>

Bageriet Ingeborg har haft lukket i en måneds tid - mandag blev dørene slået op i gen. Foto: Martél Andersen

Hvornår der kommer ny aktivitet i de 1400 kvadratmeter, der husede SuperBrugsen, er uvist - i øjeblikket udbydes det ledige erhvervslejemål, og man skal være indstillet på at betale en årlig leje på 455.000 kroner.

Nyheder på hylden

Foruden nyt udseende i bageri og butik, så er der også kommet nyt på hylderne: Ingeborg har introduceret en hindbærsnitte-tærte og et fuldkornsbrød - hvert solgt brød krummer en krone i kassen til Hus Forbi. Fredag er der ligeledes premiere på Ingeborg-bollen  - en helt ny flødekager fra bageriets konditor-hånd. Den byder blandt andet på rabarber som ingrediens, og er for længst blevet blåstemplet af bagermesteren.

I forbindelse med genåbningen lanceres flere nyheder i butikken. <i>Foto: Martél Andersen</i>

I forbindelse med genåbningen lanceres flere nyheder i butikken. Foto: Martél Andersen

Markedsføringsmæssigt har Ingeborg også tænkt i nye baner, da man nu er aktiv på det social medie Instagram, hvor kunderne kan følge med 

Overtog i 2005

Med genåbningen i Sindal har Ingeborg også genoptaget leveringen af brød til Spar-butikkerne i Hirtshals, Tversted og Aalbæk. Under lukningen har Surdejsbageren i Skagen stået for leveringen.

Bettina og Tommy Carlsen overtog Bageriet Ingeborg i 2005.

Den sidste prik over i'et på facaden er ved at blive sat.

Den sidste prik over i'et på facaden er ved at blive sat.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Borgmesteren var med, da Søren Thorst betalte 1765 kroner for øl, cider og drinks
Luk