Blokade i nordjyske havne? Her vil fiskere aktionere

Utilfredse fiskere vil aktionere i en række nordjyske havne

Fiskere vil aktionere i blandt andet Hirtshals Havn på mandag. <i>Arkivfoto: Henrik Louis</i>

Fiskere vil aktionere i blandt andet Hirtshals Havn på mandag. Arkivfoto: Henrik Louis

NORDJYLLAND:Nordjyske fiskere vil mandag 15. maj aktionere i en række havne i sympati med vognmænd, der demonstrerer i protest mod en kommende vejafgift for lastbiler. Fiskerne vil også blive ramt af både den afgift og en dieselafgift.

Foreløbig er der varslet aktioner i havnene i Hirtshals og Frederikshavn, men måske vil fiskere også protestere i andre havne. Skagen Havn er nævnt som en mulighed, men det er endnu usikkert.

- I stand til at stoppe færger

Hvad aktionerne præcist går ud på, er endnu uklart.

- Der bliver ikke tale om ulovlige blokader, men vi vil vise, at hvis vi er en anseelig flok, så er vi i stand til at stoppe færgerne. Vi gør det både for at bakke op om vognmændene og for at vise vores egen utilfredshed med CO2-afgiften, siger Læsø-fisker Thomas Kristiansen, tovholder på aktionen, til Fiskeritidende.

Klar til at lukke havn

På Facebook-gruppen "Opråb Fisker" kan man læse, at i hvert fald nogle fiskere er klar til at blokere havne "..klar til at hjælpe med at lukke Hirtshals Havn", står der i en af kommentarerne i Facebook-gruppen.

Danmarks Fiskeriforening forstår fiskernes frustrationer, men understreger at aktionerne skal være lovlige.

- Vi kan selvfølgelig ikke bakke op om ulovlige aktioner, siger Svend-Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening.

- En ekstraskat

Svend-Erik Andersen tilføjer:

- Vi forstår godt den frustration, der er blandt fiskerne, og opbakningen til lastbilernes aktion. Det bliver jo dyrere at lande fisk i Danmark, når den her afgift indføres. Vi har en lignende situation i fiskerierhvervet på grund af den C02-afgift, som er besluttet at vi i fiskerierhvervet skal udsættes for fra 2025. Lige som vognmændene har vi fiskere ikke alternativer til det brændstof, vi bruger i dag. Den CO2-afgift vil blive en ekstra skat for fiskerne i stedet for et redskab til grøn omlægning, siger fiskeriformanden.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden