Dana Cup fylder restauranterne i Hjørring

Hos Bones i Hjørring åbner man ofte tidligere end normalt i uge 30 fordi kunderne allerede står klar ved døren kl. 10.30 og vil have noget at spise. Det er indehaver Ole Søndergård selvsagt aldeles tilfreds med. <i>Arkivfoto: Kim Dahl Hansen</i>

Hos Bones i Hjørring åbner man ofte tidligere end normalt i uge 30 fordi kunderne allerede står klar ved døren kl. 10.30 og vil have noget at spise. Det er indehaver Ole Søndergård selvsagt aldeles tilfreds med. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

- På en almindelig aften er vi nok 10 på arbejde ... men i Dana Cup-ugen er vi 30.

Det fortæller indehaveren af Bones i Hjørring, Ole Søndergård, som hvert år glæder sig til Dana Cup.

- Vi har styrtende travlt og åbner tidligere end normalt og lukker senere - ofte sidder folk udenfor og drikker en øl helt til midnat, siger han om ugen, hvor omsætningen ryger helt i vejret, og hvor mange af dem, der har arbejdet i restauranten på et tidspunkt, kaldes ind.

- Vi har en stab af fastansatte, som ikke ændrer sig, men har desuden en stor flok, der tidligere har arbejdet hos os, som gerne kommer og tager et ryk - både lokale og studerende, der forlængst er flyttet fra Hjørring, siger Ole Søndergård.

Også i Bryghus Vendia skrues der op for tempoet, når de fodboldglade forældre rykker ind.

- På en almindelig mandag aften er der kun en tjener i restauranten, men i uge 30 er det nødvendigt med tre for at vi kan følge med, siger restaurantchef Ida Jonassen.

Også i køkkenet i Bryghus Vendia er der travlt, fortæller indehaver Kristian Rise, som typisk henter en ekstra kok ind på forhånd.

- Jeg tager ikke flere ind på forhånd, for turisterne bestiller sjældent bord - de kommer og ser hvor der er plads, siger han.

I stedet bruger personalet uge 29 på at forberede så meget som muligt til den travle uge.

- Og så har jeg en liste med folk jeg kan tilkalde med meget kort varsel når det bliver nødvendigt, siger han og slår fast, at det ikke er helt ringe at drive restaurant i Hjørring i uge 30.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.