Feriepengene er her: Elgiganten håber på fortsat købelyst

Nedlukninger og coronarestriktioner har i over et år forsøgt at spænde ben for erhvervslivet i Hjørring

Butikschef i Elgiganten Hjørring, Jakob Nygaard, håber, at danskerne vil bruge deres indefrosne feriepenge i butikken. Foto: Lars Pauli <i>Foto: Lars Pauli</i>

Butikschef i Elgiganten Hjørring, Jakob Nygaard, håber, at danskerne vil bruge deres indefrosne feriepenge i butikken. Foto: Lars Pauli Foto: Lars Pauli

HJØRRING:Det bugner med elektronik, hårde hvidevarer og de nyeste gadgets i Elgiganten i Hjørring.

På trods af corona-epidemi og butiksnedlukninger, har vendelboerne ikke svigtet det store varehus på Bispetorv. Det fortæller butikschef Jakob Nygaard, som har været øverste ansvarlige i butikken i fem år.

- Vi har kun måttet udlevere varer via vores Click and Collect, men faktisk har vi holdt vores volumen ganske flot på landsbasis. Vi ville selvfølgelig hellere have kunderne i butikken og give dem rådgivning her, siger Jakob Nygaard.

Danskerne har helt generelt haft meget mere tid i hjemmet, og det har kvalificeret mange af de produkter, som Jakob Nygaard og hans ansatte sælger i Elgiganten.

Her fremviser butikschef Jakob Nygaard ét af de mange populære produkter i varehuset - et fladskærms-TV. Foto Lars Pauli <i>Foto: Lars Pauli</i>

Her fremviser butikschef Jakob Nygaard ét af de mange populære produkter i varehuset - et fladskærms-TV. Foto Lars Pauli Foto: Lars Pauli

Tilmed har mange danskere fået udbetalt penge fra staten i form af indefrosne feriepenge samt overskudsskat - og det har de også mærket til i Elgiganten i Hjørring.

- Det gav helt klart en effekt. Det er svært lige at sætte tal på, men der var kraftig vækst på omsætningen. Folk kunne ikke komme ud og spise, så mange forkælede sig med nogle nye lækre produkter i stedet, siger Jakob Nygaard.

Han uddyber, at der blev investeret i både telefoner, computere, konsoller til børnefamilier og udstyr til hjemmekontorer.

Flere feriepenge venter

Som et led i overgangen til en ny ferielov opsparede danskerne i det forgangne ferieår en mængde penge, som Elgiganten også mærkede til i deres omsætning.

Regeringen har imidlertid varslet, at der snarest bliver udbetalt en ny pulje af de indefrosne feriepenge, og dem håber Jakob Nygaard, at de også kommer til at mærke til i Elgiganten i Hjørring.

- Vi har haft positive tendenser på vores køkkener, men ellers er det blandt andet vores fladskærme, der er populære. Pengene ser umiddelbart ud til at gå på forbrug og går ikke til privat opsparing eller til afdrag, siger Jakob Nygaard.

Han påpeger, at Elgigantens butikker generelt har kunnet følge de positive strømme, som også har kendetegnet økonomien hos landets byggevaremarkeder og dagligvarebutikker under corona-epidemien.

Når tilstandene på et tidspunkt - måske i 2021, måske først i 2022 - nærmer sig det normale igen, forventer Jakob Nygaard ikke, at Elgiganten kommer til at lide økonomisk af dette.

- Folk kan ikke blive ved med at købe, men der er da sikkert stadig folk, der tænker, at det ikke er i år, de skal rejse. Så jeg tror, at folk stadig gerne vil købe eksempelvis en fladskærm eller lignende, fortæller butikschefen.

NORDJYSKE var afslutningsvis med butikschef Jakob Nygaard på en tur rundt i varehuset for at kigge på de produkter, som vendelboerne har kastet deres udbetalte feriepenge efter.

Bliv inspireret i billedrullen nedenfor.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.