Kvinder deler stærke fortællinger - og kæmper sammen imod kræft

Succesen fra Sindal gentages i år - flere penge skal støtte kampen mod kræft

Bettina Hald - her fotograferet, da hun sidste år stod bag den første udgave af støttearrangementet i Sindal. <i>Arkivfoto: Line Ida Abildgaard</i>

Bettina Hald - her fotograferet, da hun sidste år stod bag den første udgave af støttearrangementet i Sindal. Arkivfoto: Line Ida Abildgaard

SINDAL:Fra Sindal skal der sendes så mange penge som muligt af sted til kampen mod kræft.

Det er formålet med det cancer-arrangement, som fredag 28. oktober klokken 18 holdes på byens hotel, "Hos Martin".

Deltagerne bliver på aftenen forkælet med tapas, bobler og levende musik - men derudover skal de også fordøje en række særdeles barske skæbnefortællinger.

Blandt andet kommer deltagerne til at høre en gribende fortælling fra 37-årige Ida Knudsen. Efter kun et års ægteskab mistede hun i 2020 sin mand, Bjørn. Forud var gået et ubarmhjertigt leukæmi-forløb, som blev ydereligere vanskeliggjort af, at parret og deres familie kæmpede, mens corona-pandemien hærgede Danmark. Men Ida Knudsen har rejst sig igen - og på aftenen i Sindal fortæller hun, hvordan hun har gjort det.

Udover indlægget fra Ida Knudsen så kan man også høre en fortælling fra 65-årige Lisbeth Clausen, der er midt i et brystcancer-forløb - og 33-årige Anne Bertram vil fortælle om, hvordan hun har skullet håndtere angst, efter at hun har haft cancer.

Ida Knudsen mistede sin mand, Bjørn, efter et ubamhjertigt leukæmi-forløb. <i>Foto: Louise Bering</i>

Ida Knudsen mistede sin mand, Bjørn, efter et ubamhjertigt leukæmi-forløb. Foto: Louise Bering

Og sidst men ikke mindst kan man også lytte til Lisa Næblerød, der nok af mange vil være kendt som mor til Cecilie Næblerød, der i 2006 blev dræbt ved en fest på Hasseris Gymnasium. I forbindelse med arrangementet i Sindal taler Lisa Næblerød dog i sin egenskab af uddannet psykoterapeut, hvor hun har speciale i senfølger efter cancer.

En succes gentages

Det er i øvrigt i år anden gang, at der på "Hos Martin" bliver holdt et støtte-arrangement til fordel for kampen mod kræft. Initiativtageren er atter Bettina Hald, der udgør den ene halvdel af hotellets forpagterpar.

- Da vi startede det sidste år, var det fordi at min egen mor havde været kræftfri i 20 år. Så da hun på et tidspunkt overvejede at holde en pigefrokost for at fejre livet, så blev idéen hurtigt udvidet til, at vi skulle holde en decideret støtteevent.

- Det blev en virkelig følelsesladet aften, som faktisk også var hård at komme igennem. Men det var også en god og nødvendig aften, og der var noget stærkt i at holde aftenen for et fælles formål, forklarer Bettina Hald.

Aftenen bærer i år titlen "Du er ikke alene" - for her er der mulighed for at tale med andre om udfordringerne ved cancer. Der er foreløbig solgt cirka 90 billetter til arrangementet - men der er stadig cirka 20 ledige pladser.

Årets arrangement finder som nævnt sted fredag 28. oktober - og allerede dagen efter finder så den landsdækkende "Knæk Cancer"-indsamling sted i forbindelse med et stort støtteshow på TV 2.

- Men ved at holde arrangementet i Sindal aftenen før så har vi lige en halv dags tid til at få regnet alle tallene igennem, forklarer Bettina Hald.

I 2021 kunne arrangementet i Sindal bidrage med 26.875 kroner til kampen mod kræft.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.