Masseaflivning af mink ikke opgivet

Veterinærmyndigheder tror stadig på, at aflivningen kan komme i gang onsdag

Op mod en million mink i Nordjylland skal aflives. Men først skal der forhandles en politisk aftale på plads om, hvordan avlerne skal kompenseres. Arkivfoto

Op mod en million mink i Nordjylland skal aflives. Men først skal der forhandles en politisk aftale på plads om, hvordan avlerne skal kompenseres. Arkivfoto

OPDATERET KL. 11.35

NORDJYLLAND:Aflivningen af op imod en million nordjyske mink kan måske alligevel godt nå at blive sat i gang onsdag.

NORDJYSKE citerede tidligere DR Nordjylland for at oplyse, at de planer var opgivet. Ifølge DR Nordjylland har Flemming Kure Marker, chef for VeterinærNord i Fødevarestyrelsen, nu pointeret, at det ikke er tilfældet på trods af, at der endnu ikke foreligger en plan for kompensation til de ramte minkavlere for den tabte omsætning på skind, de ser ind i på grund af aflivningen.

Tidligere onsdag sagde Flemming Kure Marker til NORDJYSKE, at det var en forudsætning for at starte aflivningen, at der foreligger en aftale om kompensation til minkavlerne. Ordningen er endnu ikke faldet på plads, fordi værdien af minkenes skind først skal fastsættes.

Det er Fødevarestyrelsen i samarbejde med Beredskabet, som skal koordinere den massive opgave det bliver at aflive de mange minkbesætninger i Nordjylland, hvor coronasmitte har spredt sig som en steppebrand. Onsdag er der konstateret smitte på 52 besætninger, og der er mistanke om smitte på en række andre minkfarme. De 51 farme ligger i Nordjylland, mens der onsdag for første gang er konstateret smitte på en minkbesætning i en minkbesætning udenfor Nordjylland - nemlig i Midtjylland.

Ifølge Fødevarestyrelsen står mere end 100 minkfarme netop nu til at få deres dyr aflivet.

- Det kommer til at tage flere uger - måske måneder, siger Flemming Kure Marker.

Arbejdet begynder på Gjøl, hvor der er en høj koncentration af minkfarme.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.