Her bygger selskab nyt domicil for millionbeløb

Efter flere årtier i Brinck Seidelinsgade i Hjørring skal medarbejdere og kunder næste år plotte en ny adresse ind på gps'en

 <i>Illustration: Brix Nordberg Arkitektur</i>

Illustration: Brix Nordberg Arkitektur

HJØRRING:Når der en skønne dag skal være rejsegilde på den bygning, der lige om lidt begynder at skyde op på adressen Albert Ginges Vej 50 i Hjørring, så vil der sikkert blive serveret pølser, øl og vand som traditionen foreskriver - men hvem ved: Måske vil der også være citronmåner på menuen? 

I hvert fald får Forsikringsselskabet Vendsyssel politistationen i Hjørring som nabo næste år.

I flere årtier har forsikringsselskabet ellers haft til huse i Brinck Seidelinsgade.

icon

Vi skal have lidt mere albuerum, men også tidssvarende rammer.

Klavs Birkelund, direktør for Forsikringsselskabet Vendsyssel

- Vi skal have lidt mere albuerum, men også tidssvarende rammer, siger direktør Klavs Birkelund med henvisning til, at de nuværende kvadratmeter byder på mange døre, trapper og krinkelkroge.

Klavs Birkelund har været direktør for Forsikringsselskabet Vendsyssel siden år 2000. <i>Arkivfoto: Kim Dahl Hansen</i>

Klavs Birkelund har været direktør for Forsikringsselskabet Vendsyssel siden år 2000. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

- Vi undersøgte, om vi kunne bygge om, hvor vi er, men det ville blive alt for dyrt, forklarer han.

Så sidste år købte selskabet byggegrunden på Albert Ginges Vej, og her i efteråret sætter entreprenørfirmaet HMU i Hirtshals spaden i jorden til byggeriet af de cirka 800 kvadratmeter, der render op i et "pænt" millionbeløb.

Det er arkitektfirmaet Brix Nordberg Arkitektur, der har slået stregerne til byggeriet, der udrustes med et passende antal p-pladser, deriblandt pladser med ladestandere til elbiler.

Siden forsikringsselskabet købte grunden, har de øvrigt modtaget flere forespørgsler på, om de vil sælge den, men det har man naturligvis takket nej til.

Rekord-overskud

De senere år er forsikringsselskabet Vendsyssel kommet ud med to-cifrede million-overskud. Rekorden blev slået med 2021-regnskabet, hvor overskuddet efter skat blev 21,7 millioner kroner - dog var en del af forklaringen, at der dette år var et stort investerings-afkast, fremgår det af regnskabet.

 Selskabet har et par og tyve ansatte, og selv om det er blandt de mindre i branchen, så har man en gennemsnitlig kundevækst på 4-5 procent årligt - og nok så vigtigt, så er man gode til at holde på kunderne.

En af forklaringerne kunne være, at man ikke er større, end at de ældre kunder godt kan få dokumenter i en email - eller sågar som gammeldags post - hvis e-Boks opleves som det rene volapyk.

- Vi kan godt tage lidt hensyn, lyder det.

Og så er der ifølge direktøren også mange, der sætter pris på selskabets ordning med såkaldt selvrisiko-bonus: Når kunderne betaler deres præmie, ryger 10 procent over på en bonuskonto, som kan bruges på at mindske selvrisikoen næste gang uheldet er ude.

Selskabets kunder er især koncentreret i Vendsyssel og det nordlige Himmerland.

Klar om et år

At være nabo til en politistation gør i øvrigt ikke den store forskel.

- Vi skal stadig have tyverialarm, siger Klavs Birkelund med et smil.

Det forventes, at det nye domicil står klart i oktober 2023 - altså om et års tid.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.