Nyt posthus på hovedgaden: Hent din pakke - og et stykke smørrebrød

Socio-økonomisk virksomhed rykker snart ind i gammel bankbygning i stationsby - her skal der udleveres pakker fra flere firmaer, men kunderne vil også blive budt på mad og brugskunst

Nørregade i Sindal kommer snart til at huse post-udlevering - det er PMU, der kommer til at køre butikken. <i>Arkivfoto: Henrik Bo</i>

Nørregade i Sindal kommer snart til at huse post-udlevering - det er PMU, der kommer til at køre butikken. Arkivfoto: Henrik Bo

SINDAL:Det er selvfølgelig ikke et posthus, som man kender det fra de glade PostDanmark-dage, hvor der lå et af slagsen i alle byer af en vis størrelse - men du vil kunne hente pakker fra flere forskellige pakkefirmaer fra begyndelsen af oktober i Nørregade i Sindal. Og tilmed gafle et stykke smørrebrød, når du nu alligevel er der.

Det er Praktisk Medhjælper Udvikling (PMU) i Sindal, der er ved at indrette sig i de lokaler, som en gang husede Jyske Bank i stationsbyen.

For ikke så lang tid siden købte møbelhandler Erling Christensen ejendommen - og det er den, PMU nu har lejet.

PMU har 11 forskellige værksteder til elever med indlærings- og funktionsmæssige udfordringer og har base på Ole Rømers Vej i Sindal.

- Her i vores nye lokaler bliver det ikke mere virkeligheds-nært, når hr. og fru Jensen skal betjenes - og det er det, vi skal, så de unge kan få færdigheder og blive en del af samfundet, siger PMU-forstander Solveig Vejen. <i>Foto: Torben Hansen</i>

- Her i vores nye lokaler bliver det ikke mere virkeligheds-nært, når hr. og fru Jensen skal betjenes - og det er det, vi skal, så de unge kan få færdigheder og blive en del af samfundet, siger PMU-forstander Solveig Vejen. Foto: Torben Hansen

- Her i vores nye lokaler bliver det simpelthen ikke mere virkeligheds-nært, når hr. og fru Jensen skal betjenes - og det er det, vi skal, så de unge kan få færdigheder og blive en del af samfundet, når de er færdige hos os, siger PMU-forstander Solveig Vejen.

Mere end pakker

Pakke-situationen i Sindal har været lidt speciel på det seneste.

Da SuperBrugsen i Sindal lukkede, røg PostNord-pakkerne helt til Lendum, men der var godt nok lidt langt for borgerne i Sindal - så i stedet overtog PMU ekspeditionen på Ole Rømers Vej. Pr. 1. september overtager man også DAO og Bring, mens GLS fortsat skal hentes hos Jane Sko i Sindal.

PMU i Sindal regner med at åbne op på den nye adresse omkring 1. oktober, hvor eleverne altså kommer til at skulle holde styr på pakker fra tre forskellige firmaer - men det er ikke det eneste, man kan få fingre i.

Elever fra køkken-linjen og det kreative værksted sørger for, at man også kan købe eksempelvis smørrebrød og keramik, så der er flere fristelser på hylderne i den gamle bank-bygning.

Dropper Bindslev

Forleden var et par ansatte og nogle elever taget til Nørregade for at tage de nye lokaler i øjesyn.

PMU regner med, at de nye lokaler kan tages i brug omkring 1. oktober. <i>Foto: Torben Hansen</i>

PMU regner med, at de nye lokaler kan tages i brug omkring 1. oktober. Foto: Torben Hansen

- Jeg tror, det bliver hyggeligt, lød det fra køkken- og catering-eleven Josefine Sørensen.

- Jeg glæder mig også til den kundekontakt, vi får, når vi åbner i Sindal, tilføjer Nora Stürup, der er elev på PMU’s kreative værksted.

I forbindelse med åbnings-planerne i Nørregade har PMU sat den gamle købmandsgård i Bindslev til salg - her har man blandt andet haft kreativt værksted tidligere.

Der går knapt 40 elever på PMU, som også driver botilbud til de fleste af eleverne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.