Så er der fødselsdagskage til alle patienterne

Sygehuset i Hjørring blev åbnet for 200 år siden 11. juli 1822, og 200 års jubilæet blev markeret med kage og buffet

200 års jubilæet for sygehuset i Hjørring markeres onsdag 7. september. Til patienterne er der festlig jubilæumskage til eftermiddagskaffen. Bager Louise Larsen skal have 420 kager afsted. <i>Foto: Bente Poder</i>

200 års jubilæet for sygehuset i Hjørring markeres onsdag 7. september. Til patienterne er der festlig jubilæumskage til eftermiddagskaffen. Bager Louise Larsen skal have 420 kager afsted. Foto: Bente Poder

HJØRRING:I år er det 200 år siden, at Hjørring åbnede sit første sygehus. Den første patient blev indlagt 11. juli 1822.

- Jubilæumsdatoen var midt i sommerferien, så derfor valgte vi at flytte fejring til 7. september, siger kommunikationskonsulent Camilla Brandt på det der i dag hedder Regionshospital Nordjylland i Hjørring. Hospitalet har afdelinger i fire byer: Hjørring, Frederikshavn, Skagen og Brønderslev.

Ernæringsassistent Anne-Marie Rosendal og bager Louise Larsen Hjørring sætter flag i kagerne, som der er lavet 420 af. <i>Foto: Bente Poder</i>

Ernæringsassistent Anne-Marie Rosendal og bager Louise Larsen Hjørring sætter flag i kagerne, som der er lavet 420 af. Foto: Bente Poder

Og alle fire steder blev jubilæet fejret. Med kage til patienterne og frokostbuffet til personalet. Der blev således sendt 420 kager med flag på toppen af sted fra køkkenet på Hjørring Sygehus, som bager Louise havde kreeret.

Louise Larsen  er sygehusets bager, og har været tidligt oppe for at gjort kagerne klar. <i>Foto: Bente Poder</i>

Louise Larsen  er sygehusets bager, og har været tidligt oppe for at gjort kagerne klar. Foto: Bente Poder

- Patienterne får kagen i dag til deres eftermiddagskaffe, og der er tale om  en fragilitékage med hindbærsmousse og hindbærsmørcreme på toppen, forklarer Camilla Brandt.

 Jubilæumskagen er en fragilitékage med hindbærsmousse og hindbærsmørcreme på toppen, <i>Foto: Bente Poder</i>

 Jubilæumskagen er en fragilitékage med hindbærsmousse og hindbærsmørcreme på toppen, Foto: Bente Poder

Og hvor der altså 7.september var over 400 patienter indlagt på regionshospitalet, var det et langt mindre amtssygehus, der blev bygget for 190 år siden ti år efter det allerførste sygehus som lå i i Nørregade i det, der er kendt om Købmand Riis' gård og var primært oprettet med henblik på behandling af syfilis. Efter 10 år i Nørregade, blev der bygget et nyt amtssygehus på hjørnet af Skolegade og Skolegyden (nuv. Skolegade 6). Sygehuset havde plads til 22 senge, køkken, badekammer og bolig for økonomen.

Bispensgade er fra 1891

Amtssygehuset i Skolegade blev i 1891 afløst af sygehuset på Bispensgade, hvor det som bekendt stadig ligger, og hvor der også er sket mange udvidelser gennem årene.

I dag er sygehuset en kæmpe arbejdsplads. Køkkenet i Hjørring har lavet frokost til 1100 mennesker.

Sygehuset gennem 200 år

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.