Så klappede fælden: Makker til korttyv anholdt og fængslet

48-årig dømt og udvist - nu er makkeren fængslet efter tyve-turné

Arkivfoto

Arkivfoto

HJØRRING:En 45-årig rumænsk mand er ved et grundlovsforhør ved Retten i Hjørring blevet varetægtsfængslet i fire uger sigtet for at have deltaget i en længere tyve-turné, hvor han sammen med en 48-årig mand misbrugte eller forsøgte at misbruge stjålne dankort.

I alt var der tale om 10 tilfælde af tyveri af folks punge og efterfølgende misbrug af de kort, som blev fundet i pungene. Det lykkedes den 45-årige og den 48-årige at hæve eller forsøge at hæve i alt 13.000 kroner med de stjålne kort.

Tirsdag lykkedes det så for politiet i København at anholde hans formodede medgerningsmand, som blandt andet var blevet fanget på flere overvågningskameraer. Den 45-årige medgerningsmand blev omgående sendt til Nordjylland, hvor han altså blev fremstillet i grundlovsforhør onsdag kort før middag.

- I et enkelt tilfælde lykkedes det den 45-årige at hæve et stort beløb på et kort, da koden til kortet også lå i pungen, beretter anklager Kristina Frandsen fra Nordjyllands Politi.

Tyverierne fandt sted 12.-27. oktober sidste år. Turnéen var begyndt i Nyborg og endte i Frederikshavn - blandt andet med stop i Silkeborg, Struer og Sæby.

- De fleste af forholdene skete i Sæby og Frederikshavn, og den 45-årige erkendte sig skyldig i sigtelserne, oplyser anklageren.

Hun forventer, at en kommende retssag kan finde sted forholdsvis hurtigt, når der er tale om en fuld tilståelse fra den 45-årige rumæner.

Den 45-årige protesterede heller ikke mod varetægtsfængslingen.

Hans 48-årige rumænske medgerningsmand blev i sidste uge idømt fem måneders fængsel og udvist af landet med et indrejseforbud på seks år.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden