Sommer og sidste skoledag: Men hvad må man egentlig i byens nye bassin?

Gågade har fået svalende vand i bymidten, men er det en god ide at lade sig friste og dyppe tæerne - eller ligefrem hoppe i?

Et af gågadens nye højdepunkter er det store bassin i den nordlige del af Strømgade. <i>Foto: Thomas Nielsen</i>

Et af gågadens nye højdepunkter er det store bassin i den nordlige del af Strømgade. Foto: Thomas Nielsen

HJØRRING:De lune grader er lige om hjørnet, og den sprælske ungdom er klar til at fejre sidste skoledag om et øjeblik.

Kombinationen vil sikkert få mange i Hjørring til at kaste et længselsfuldt øje på en af nyskabelserne i Strømgade, der er blevet forskønnet og klimasikret for et større millionbeløb.

Der er masser af rindende vand, og den helt store wauv-effekt står bassinet mod nord for.

Men er det en god ide at smide syrebasserne i bassinet - eller ligefrem hoppe helt ned i det cirka en halv meter dybe bassin - hvis man skal køles ned eller fejre et snarligt farvel til sin uddannelses-anstalt?

Pool Guy?

Projektleder Bettina Jensen, Hjørring Kommune, oplyser, at det rindende vand er grundvand, der drænes fra områder omkring p-kælderen under Sct. Olai Plads, der ellers ville tage vand ind. Men desuden ryger der også overflade-vand i bassinet, og det kan være alt lige fra sand til fugleklatter.

Projektleder Bettina Jensen, Hjørring Kommune. <i>Arkivfoto: Kim Dahl Hansen</i>

Projektleder Bettina Jensen, Hjørring Kommune. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

- Og så kan folk jo også have smidt noget i bassinet, siger Bettina Jensen.

- Men personligt vil jeg da synes, at det var hyggeligt, hvis folk kunne finde på at sætte tæerne i vandet.

- Det er ikke sådan, at der kommer skilte op med forbud eller regulering. Men folk skal selvfølgelig se sig for, som man altid skal i det offentlige rum, siger projektchefen med henvisning til, at der kan gemme sig en knust flaske i bassinet.

Desuden skal man være opmærksom på, at der jo altid kan være glat, når der er vand involveret.

Et kig ned på bunden af bassinet tirsdag afslørede, at der i øjeblikket ligger en hel del jord på bunden - muligvis efter flere dages blæsevejr, der kan have fået fat i noget af det muld, som har været brugt til den omkringliggende beplantning. Der er muligvis også lidt alger.

Forleden blev der spottet en form for pool guy i gadebilledet - en medarbejder, der var udstyret med remedier, der kunne rengøre bassinet.

- Men vi har endnu ikke lagt os fast på service-niveauet, når det gælder rengøring af bassinet, oplyser Bettina Jensen.

Lukker for vandet

På grund af risiko for frostskader, så lukkes der for det rislende vand i gågaden i vinter-halvåret. Her ledes det i stedet via underjordiske rør direkte ned i Folkeparken. Der kan dog være vand i bassinet i kortere perioder, når det regner, eller sneen tør.

Gennem tiderne har mange elever markeret sidste skoledag ved at hoppe i vandet i det runde bassin på Springvandspladsen, og den kommende tid vil afsløre, om det nye bassin bliver ligeså populært.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.