Ungdomsskolen Godthåb skal rives ned

Vennelyst, som har vundet entreprisen med nedbrydningen af bygningerne, starter uge 30-31 med at etablere byggeplads og rømme grunden.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HJØRRING:Ungdomsskolen Godthåb, som har stået tom og ubenyttet siden 2016, står nu til nedrivning.

Mange minder og oplevelser ligger gemt i bygningen, som i over 40 år dannede ramme om flere generationers ungdomsliv. Men tiden kalder nu på noget andet og mere energirigtigt byggeri, og derfor må de gamle bygninger vige pladsen, så der igen kan komme liv på den gamle cementstøberigrund.

I løbet af de kommende år skal en ny centralt beliggende daginstitution efter planen se dagens lys på grunden.

Bygningens to kunstværker - udvendigt af Gerda Thune Andersen og indvendigt af Kirsten Justesen - demonteres og lægges i depot. Den flotte røde udvendige teglbelægning bliver taget op og genbrugt ved det nye byggeri.

Vennelyst, som har vundet entreprisen med nedbrydningen af bygningerne, starter uge 30-31 med at etablere byggeplads og rømme grunden. Derefter opstartes indvendig sanering inden den fysiske nedbrydning går i gang.

I uge 32 foretager Vennelyst fotodokumentation af de omkringliggende bygninger, der ligger inden for en radius af 50 meter. De involverede ejendomme får direkte besked. Fotodokumentationen er et krav fra forsikringen, hvis der efterfølgende klages over skader, som eventuelt kunne skyldes nedbrydningsarbejdet.

Med et nedbrydningsarbejde følger der nødvendigvis gener som støj og støv. Entreprenøren vil dog gøre alt for at minimere generne. Nedbrydningsarbejdet er planlagt færdigt ved udgangen af oktober.

Hjørring Kommune håber på forståelse mens nedbrydningsarbejdet står på.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.