Høstgudstjeneste og marked i Bangsbostrand

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Bangsbostrand Kirke vil på søndag være smykket i efterårets farver. Der inviteres nemlig til høstgudstjeneste med efterfølgende marked.

Høstgudstjenesten er der, hvor små og store samles i kirken for at takke Gud for livet og for naturens gaver. Det er en gammel sensommertradition i mange kirker rundt i landet, men i Bangsbostrand Kirke er det en ganske særlig oplevelse.

- Det summer simpelthen af aktivitet både inde og ude, fortæller sognepræst Freddy Rask, der vil prædike over ”Træet og dets frugt”, hentet fra Mattæus-evangeliet.

Forinden er en del af høsten blevet båret op til alteret under præludiet, og mens gudstjenesten er i gang, vil der blive opstillet boder såvel i Glasgangen som udenfor kirken.

De mange bække små

- Deltagerne i gudstjenesten opfordres til at komme med kager til det store kagebord og til at komme med årets afgrøder, siger Freddy Rask og tilføjer, at alt bliver solgt til fordel for kirkens Myanmar-projekt samt FDF og De grønne Pigespejderes projekter.

- Vi håber der kommer så mange kager, at vi kan lave Bangsbostrands længste kagebord, siger Freddy Rask med et forventningsfuldt smil på læben. Desuden vil der være salg af grillede pølser og skumfiduser til de barnlige sjæle. Ingen kommer altså til at gå sulten fra søndagens gudstjeneste.

Skuespil og underholdning

Den efterårssmykkede kirke vil under gudstjenesten danne rammen om et lille skuespil, der handler om en have, hvor dyr og insekter forsøger at stjæle årets høst fra havens gartner. De medvirkende vil være i fantasifulde kostumer, så der bliver mulighed for at møde både larver og sommerfugle og et træ med personlighed.

De musikalske indslag varetages af kirkens ungdomskor under ledelse af organist Niels Ole Sørensen. Koret vil også underholde med en noget lettere afdeling under markedet, hvor der også afholdes forskellige konkurrencer.

- Sidste år kom der over 300 besøgende og jeg tror, at den rekord måske kan blive slået i år, slutter Freddy Rask.

MC

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.