Hundborg kan få mølle-millioner

Hundborg Udviklingsråd er imod opstilling af møller i Nørhå Nord men har forhandlet om kompensation

Efter planen skal der opstilles fire store møller i området, der kaldes Nørhå Nord, der er beliggende få kilometer sydvest for Hundborg. Hundborg Udviklingsråd har gjort indsigelse mod projektet, som politikerne ikke endeligt har taget stilling til. I mellemtiden har rådet i Hundborg forhandlet med det firma, der står bag mølleprojektet. Arkivfoto <i>Foto: Peter Mørk</i>

Efter planen skal der opstilles fire store møller i området, der kaldes Nørhå Nord, der er beliggende få kilometer sydvest for Hundborg. Hundborg Udviklingsråd har gjort indsigelse mod projektet, som politikerne ikke endeligt har taget stilling til. I mellemtiden har rådet i Hundborg forhandlet med det firma, der står bag mølleprojektet. Arkivfoto Foto: Peter Mørk

HUNDBORG:- Vi bakker stadig ikke op om møllerne. Men vi har prøvet at sikre vores område en god kompensation, hvis de stilles op.

Sådan lyder det fra Jeanette Klitgaard-Lund, der er formand for Hundborg Udviklingsråd.

Hundborg Udviklingsråd har forhandlet med firmaet Wind 1 A/S i to-tre måneder, og nu er der lavet en kontrakt.

Den udløser en kompensation på op mod to millioner kroner - afhængigt af om hele projektet gennemføres og afhængigt af møllernes levetid.

Fortsat imod møller

Trods udsigten til en klækkelig sum penge til udvikling af Hundborg-området fastslår Jeanette Klitgaard-Lund, at rådet fortsat har møllemodstanden som første prioritet.

- Det er mere værd for os, hvis møllerne ikke kommer op at stå, understreger Jeanette Klitgaard-Lund.

Hundborg Udviklingsråd har for længe siden indgivet et høringssvar til kommuneplantillæg 42 - i relation til placering af vindmøllerne.

Her bliver det tilkendegivet, at etablering af vindmøllerne ikke harmonerer med rådets visioner om at øge tilflytning og udvikling af lokalområdet.

Rådet har også i sit høringssvar tilkendegivet, at Wind 1 - såfremt mølleprojektet bliver en realitet - bør bidrage til lokaludviklingen i form af en kompensation - udover det, som Wind 1 er forpligtet til ifølge lovgivningen.

Thisted Kommunalbestyrelse ventes efter den reviderede procesplan at tage endelig stilling til vindmølleplanen og VVM-tilladelsen til tre mølleområder - heriblandt projektet i Nørhå Nord - til november.

Jeanette Klitgaard-Lund håber, at lokalsamfundet vil betragte det som "rettidig omhu", at rådet nu har sikret sig en klækkelig kompensation, hvis mølleprojektet i Nørhå Nord realiseres.

- Pengene skal bruges til projekter, der kan gavne den lokale udvikling og gøre det mere attraktivt at flytte hertil, siger hun.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.