Hvert 8. indbrud sker gennem kælderen

Tyvene finder ud af, hvor der er mest arbejdsro

Arkivfoto <i>PHOTOPQR/REPUBLIQUE DU CENTRE</i>

Arkivfoto PHOTOPQR/REPUBLIQUE DU CENTRE

DANMARK:Kældre har altid været ret udsatte for indbrud og en ny undersøgelse, som YouGov har lavet for Forsikring & Pension, viser, at hvert ottende indbrud i danske boliger de sidste fem år er blevet begået gennem et kældervindue eller en kælderdør.

Det skriver bolius.dk

Endnu flere indbrud

Deltagerne i undersøgelsen er dog ikke blevet spurgt, om de har en kælder, så reelt sker der formentlig en del flere indbrud via kælderen i huse med kælder.

- Så man skal bestemt sørge for at sikre sin kælder mod indbrud, for selvfølgelig går tyvene ind her, hvis de kan komme til det. De vælger altid den nemmeste løsning, siger Riccardo Krogh Pescatori, konsulent i Forsikringsoplysningen, til bolius.dk.

Samme melding lyder fra Merete Djurhuus fra Det Kriminalpræventive Råd.

- Tyven bryder altid ind dér, hvor der er mest arbejdsro. Så hvis kældervinduet eller kælderdøren er på bagsiden af huset, er det et udsat sted, siger hun.

Sørg for frit udsyn

Det første, du kan gøre, når du skal sikre din kælder mod indbrud, er at sikre et så frit udsyn til kældervinduer og døre som muligt. Jo mere, du pakker huset ind, jo mere udsat er det for indbrud.

- Folk tror nogle gange, at jo højere mure og plankeværk, man har, jo mere beskytter man sin bolig. Men faktisk bør man gøre sit hus synligt fra så mange vinkler så muligt. Så er det sværere at bryde ind, uden at nogen ser det. Og det gør det også nemmere at bede naboerne om at holde øje med huset, mens man er på ferie, siger Riccardo Krogh Pescatori.

Find gode om at sikre din bolig mod indbrud her.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.