Brønderslev

I øjenhøjde med seerne

Peter Ingemann trak fulde huse på idrætshøjskolen

Peter Ingemann - vil gerne være i øjenhøjde med seerne. Arkivfoto

Peter Ingemann - vil gerne være i øjenhøjde med seerne. Arkivfoto

BRØNDERSLEV:- Mange tv-udsendelser er planlagt ved et skrivebord. Det er ikke min stil. Jeg mener, at man skal møde tv-seerne i øjenhøjde, og skildre tingene på den ligefremme måde.

- Pak manuskriptet væk, og se, hvad der sker. Det er min holdning, sagde Peter Ingemann, der mener, at det er populært hos seerne.

- Vi må huske på, at vore seere har en phd-grad i tv-kiggeri. De ved, hvad de vil have, langt bedre end de, der laver fjernsyn.

Peter Ingemann kendt fra tv-udsendelserne "Størst" var gæst på Nordjyllands Idrætshøjskole, for at fortælle om sine populære udsendelser.

- Det sker, at der kommer et bandeord med. Men det viser det umiddelbare.

Da Peter Ingemann besøgte verdens største restaurant i Kina, præsenterede køkkenchefen ham også for en frø på størrelse med en kattekilling.

- Jeg sprang baglæns, for jeg kan ikke li’ frøer. Normalt ville en sådan oplevelse blive klippet væk, men jeg tror, at mange har det som mig, der er bange for frøer.

På Restauranten arbejder alene 110 kokke. Den 90.000 kvadratmeter store restaurant har plads til 3.500 gæster og der er 1.400 retter på menukortet.

Restauranten får dagligt store leverancer af råvarer. Der leveres 2.000 kilo gris om ugen, og dagligt tilberedes 150 skildpadder, 10 slanger og 150 kæmpe-frøer.

Selv om der var tolk med, ønskede Peter Ingemann det umiddelbare, og selv om han ikke kan et ord kinesisk, var mimik og tegnsprog meget brugbart.

Peter Ingemann har også besøgt Jacqueline og David Siegel, der bygger USA’s største hus på 8.300 kvadratmeter. Der var på et tidspunkt ansat 29 tjenestefolk i huset.

Et japansk tv-hold var sendt hjem af David Siegel, der ikke ønskede tv-folkenes tilstedeværelse.

Det lykkedes Peter Ingemann at få en snak med David Siegel.

- Intet var aftalt på forhånd, da optagelserne begyndte.

Huset koster den nette sum af 1 milliard dollars. Det var et besøg i Frankrig, hvor de så Versailles Slottet, der fik Jaqueline Siegel til at ønske sig sit eget slot.

Peter Ingemann har også besøgt verdens største krydstogsskib, der har plads til 9.000 passagerer og har 2.700 kahytter.

Selv om det så sort ud med at besøge den flotteste kahyt på 140 kvadratmeter og til 260.000 kr. for en uge, så lykkedes det Peter Ingemann at få adgang. Sikkerhedschefen ombord og ledende personale var ikke særligt varme på at Give Peter Ingemann og hans tv-hold adgang, men det lykkedes.

Det var her han kom til at sætte en finger på et nypoleret flygel, selv om han havde fået at vide, at han ikke måtte røre så meget som et champagneglas.

- Men det lykkedes, sagde han.

Da han skulle besøge et stjerneobservatorium i fem kilometers højde, var udsendelsen nær gået i vasken, da Peter Ingemanns blodtryk var for højt.

- Men da kameraerne blev slukket, kunne blodtrykket holde sig under 140, som er grænsen for at komme de fem kilometer op i højderne. Det viser, at blodtrykket også stiger, når jeg skal lave tv, fortalte Peter Ingemann, der kunne fortælle, at blodtrykket med tændt kamera blev målt til 152.

Peter Ingemann har lavet 29 udsendelser "Størst", og han røbede, at ét ønske er at lave optagelser fra valgkampen i USA. Den største valgkamp.

Peter Ingemann er også selvironisk. Han måtte indrømme, at det engelske ikke er han stærke side, og at der undertiden falder nogle danske ord ind som rodspætte for rødspætte.

- Der er jo ikke lige tid til at kigge i en ordbog, bemærkede han.

Den stil med det umiddelbare benyttede Peter Ingemann også, da han i ni år lavede "Hammerslag".

- Jeg ville ikke se husene på forhånd, for så får man ikke det umiddelbare med. Først en times tid før udsendelserne skulle jeg lige have alle oplysninger fra ejeren, og de blev så deponeret i hjernen til brug i forbindelse med optagelserne.

- Ikke noget med manuskript, slog tv-manden fast.

Han har ca. 20 års erfaring med tv.

Peter Ingemann solgte selvfølgelig sin bog - signeret. En del af salget går til Støttekredsen for Nordjyllands Idrætshøjskole.

Foredraget fandt sted samtidig med, at en udsendelse med Peter Ingemann fra en borerig gik på tv.

- Men I kan jo se en genudsendelse, bemærkede Peter Ingemann med et smil.

Omkring 350 deltog i arrangementet, som Støttekredsen for Nordjyllands Idrætshøjskole stod bag.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.