Im og hendes mor har sagt farvel til Nordjylland

Trods stort fakkeloptog er mor og datter udvist - flyet fra Aalborg er lettet

Syv-årige Im og hendes mor Suthida tog søndag afsked med Nordjylland. Foto: Mette Nielsen

Syv-årige Im og hendes mor Suthida tog søndag afsked med Nordjylland. Foto: Mette Nielsen

AALBORG:Søndag formiddag rejste syv-årige Im og hendes mor Suthida mod deres vilje fra Nordjylland i et fly mod København, og senere på dagen videre mod Bangkok i Thailand.

Mor og datter skal forlade Danmark, da byretten i Hjørring 11. oktober besluttede at opretholde Udlændingestyrelsens udvisning af dem begge, efter at Suthidas danske mand døde af kræft i 2012.

I 16 måneder har Suthida ligget i slagsmål med de danske myndigheder, inden hun opgav kampen og undlod at anke byrettens afgørelse.

Udvisningen fik lørdag borgerne i Aabybro på gaden i et stort fakkeloptog til støtte for Im og hendes mor. Desuden er der kommet masser af støtteerklæringer på Facebook, hvor der er oprettet en støttegruppe,

Dispensation afvist

Til trods for bred polisk enighed om det urimelige i sagen, har justitsminister Morten Bødskov afvist at give dispensation. Derfor står rettens ord ved magt, og mor og datter er rejst til Bangkok. Men sagen er måske ikke slut endnu.

MF Bjarne Laustsen (S) vil arbejde for, at Suthida og Im får et udsagn fra lovgiverne om, at loven har været uhensigtsmæssig.

- Det vil udlændingemyndighederne have meget svært ved at sidde overhørigt, når de skal vurdere, hvorvidt Suthida og Im må vende tilbage til Danmark, siger Bjarne Laustsen til NORDJYSKE Stiftstidende.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.