Ingen ansøgere til 250 byggejob i Nordjylland

Danske håndværkere er ikke interesserede i byggejob

Foto: Kjeld Bjerre

Foto: Kjeld Bjerre

NORDJYLLAND:Når byggebranchen slår job op, må de ofte kigge forgæves i postkassen efter ansøgningerne. Deres rekruteringer lokker nemlig ikke altid en håndværker til. Det fortæller DR Nordjylland.

En undersøgelse fra Beskæftigelsesregion Nordjylland fortæller, at byggeriet forgæves slog hele 250 job op i løbet af tre måneder i 2013.

- Det kunne være første varsel om, at man indenfor byggefagene begynder at efterspørge arbejdskraft, mener fuldmægtig Susanne Nielsen i Beskæftigelsesregion Nordjylland til DR Nordjylland.

De 250 stillingsopslag er det højeste i nogen branche i Nordjylland og en stor stigning i forhold til tidligere. Grunden til det store behov for arbejdskraft skal ifølge Beskæftigelsesregion Nordjylland findes i en række større, nordjyske byggerier.

- Der er et nyt stort sygehus på vej, og udvidelse af blandt andet Frederikshavn- og Skagen Havn, siger Susanne Nielsen.

Når byggerierne ikke kan ansætte danske håndværkere, så får andre lande muligheden. Dansk Byggeris nordjyske formand Knud Kristensen, der også er konservativ borgmester i Vesthimmerlands Kommune, siger, at de har en interesse i at beskæftigelsen skal stige.

- Vi ser gerne, at danske medarbejdere får de omtalte job, men hvis ikke der er nogle interesserede, bliver de besat på anden måde, siger Knud Kristensen til DR Nordjylland.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.