Ingen fisk - men stadig overskud

Fiskemelsfabrikken FF Skagen ud af 2012 med et plus på 25,8 millioner kroner

Jens Borup kan konstatere, at FF Skagen fastholdt en omsætning på 1,5 milliard kroner. <i>Pressefotograf Kim Dahl Hansen</i>

Jens Borup kan konstatere, at FF Skagen fastholdt en omsætning på 1,5 milliard kroner. Pressefotograf Kim Dahl Hansen

SKAGEN:Som en af verdens førende fiskemelsfabrikker blev FF Skagen særdeles hårdt ramt, da fangstkvoterne for den vigtige industrifisk tobis blev skåret ned med 90 procent sidste år. Alligevel kom virksomheden ud af året med et overskud på 25,8 millioner kroner før skat.

Det lykkedes kun, fordi FF Skagen som konsekvens af kvote-reduktionerne skar hårdt ned på sine omkostninger, blandt andet ved at reducere medarbejderstaben med næsten 20 procent.

Omsætningen blev godt 1,5 milliarder kroner, næsten uændret i forhold til året før. Det skyldes, at FF Skagen valgte at erstatte sin egen manglende tobis-produktion med im- og eksport af færdigt fiskemel.

- Vi havde jo både lagerkapacitet og folk, vi skulle holde i gang. Derfor valgte vi den løsning. Men den duer ikke i år, hvor priserne er fladet ud, forklarer Jens Borup, fiskeskipper og formand for FF Skagen.

Han glæder sig over, at tobiskvoterne i år er på 287.000 ton mod 23.000 ton sidste år.

Efter generalforsamlingen er det en kendsgerning, at FF Skagen bliver omdannet fra andels- til aktieselskab med en ny erhvervsdrivende fond, FF Skagen Fond, som hovedaktionær.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.