Innovativ ildsjæl fra EUC Nord

Udfordringer har altid tiltalt Jeppe Jensen, så det var lige sagen at bygge sin egen printer

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Siden han var knægt, har udfordringer og teknik sagt ham noget. I sin barndom byggede han gokarts af dele fra gamle græsslåmaskiner, og nu har han på sin arbejdsplads bygget sin egen 3D-printer.

- Jeg har appetit på livet. Første gang jeg hørte om teknologien bag, kunne jeg ikke forstå det. Men 3D-print interesserede mig straks, og så gik jeg i gang, siger 34-årige Jeppe Jensen om motivationen bag sit projekt.

Til daglig underviser han i teknologi på Teknisk Gymnasium, HTX, i Frederikshavn. Og det er noget, der både inspirerer og motiverer ham. Han får mod på mere.

Observerede et problem

- Nogle elever kan have svært ved at sidde og tænke sig til sine produkter. Og for dem kan det være en hjælp, at man nu kan have produktet i hånden, siger Jeppe Jensen.

Det var den bærende tanke i at bygge en 3D-printer. I sin påskeferie gik han derfor i gang med at finde information på området netop med henblik på at ville hjælpe eleverne. Efter en uge stod printeren klar til brug. Derefter har gymnasiet dækket de udgifter, der var forbundet med printeren.

- Det er vigtigt for mig, at eleverne kan lave noget, der for dem kan bruges, uddyber han videre.

Selv gammel HTX’er

Han kan ikke undgå at smile, når han taler om sin printer. Ikke fordi det er en nyskabelse, for instruktionerne findes på internettet. Det er mere fordi, at printeren i sin form matcher ånden på stedet.

- Det ligger i ånden herude, at hvis vi ser et problem, må vi søge en løsning. Og i sådanne tilfælde må enhver HTX’er trække på sit gåpåmod og sin naturvidenskabelige kreativitet, siger Jeppe Jensen.

Da han var yngre, var han selv elev på et teknisk gymnasium. Og i dag har han en uddannelse som civilingeniør i biokemi. Den baggrund har givet ham den tekniske snilde til at samle genstande.

- Dybest set kræver det, at man har teknisk flair og en interesse for emnet. Og så

synes jeg bare, det er fedt at kunne give nogle kundskaber videre til eleverne, siger han.

Udvikler stadig

Også modelfly havde for en periode Jeppe Jensens interesse. Faktisk har han siden sin barndom været fascineret af de flyvende objekter.

- Jeg har altid gået med en drøm om at blive pilot. Så for to år siden tog jeg et fly-certifikat. For det er både interessant og spændende at tage udfordringer op.

Og udfordringer kan han lide. Det er essensen i hans små projekter, og netop derfor var den færdige 3D-printer af stor betydning for ham.

- Da jeg stod med den færdige maskine, havde jeg en helt fantastisk følelse i krop-pen. Jeg havde længe ønsket mig én, og nu var den der så.

Motivationen og interessen på området har han altid haft. Han er med sine egne ord ung af sind, og med et smil i øjet slår han fast, at han må have en tålmodig kone hjemme i Nørhalne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.