It pris til håndværkeren Finn A. Christensen

Finn A. Christensen A/S fik i dag 7. februar, overrakt sin pris på Dansk Byggeris it-messe i Aarhus. Prisen anerkender et målrettet arbejde med it-værktøjer. På billedet ses fra venstre: Finn A. Christensen adm. direktør i Finn A. Christensen, i midten Martin Profit direktør i basit (overrækker prisen), til højre Carina Hyttel, økonomidirektør hos Finn. A Christensen. 

Privatfoto: Peter Beier, Beier Visual.

Finn A. Christensen A/S fik i dag 7. februar, overrakt sin pris på Dansk Byggeris it-messe i Aarhus. Prisen anerkender et målrettet arbejde med it-værktøjer. På billedet ses fra venstre: Finn A. Christensen adm. direktør i Finn A. Christensen, i midten Martin Profit direktør i basit (overrækker prisen), til højre Carina Hyttel, økonomidirektør hos Finn. A Christensen. Privatfoto: Peter Beier, Beier Visual.

FREDERIKSHAVN:Tømrer- og murerfirmaet Finn A. Christensen i Frederikshavn er netop blevet omfattende digitaliseret. Det har ikke alene medført store besparelser i driften - it-værktøjer er også med til at tiltrække ny arbejdskraft til firmaet. I dag modtager Finn A. Christensen A/S Dansk Byggeris pris som årets mest it-parate håndværker som anerkendelse af et målrettet arbejde med digitalisering.

De kommende generationer af håndværkere vil have teknologi i hverdagen. Det er tydeligt for Finn A. Christensen. Tømrer- og murerfirmaet i Frederikshavn er en af de virksomheder, der er længst fremme med digitaliseringen. It-systemer har betydet, at der er mere sammenhæng i arbejdsprocesserne i virksomheden, og meget tastearbejde er gjort overflødigt. Kommunikationen internt og med bygherrer og samarbejdspartnere er også blevet nemmere:

- Byggebranchen er forandret. Før fik vi for eksempel udbudsmateriale i store kasser - i dag kommer det hele elektronisk. It er blevet en naturlig del af håndværkerens hverdag, og jeg tror på, at der vil komme endnu mere it på byggepladserne i fremtiden. Vi kan stadig gøre meget information om byggesagerne tilgængelig for den enkelte - fx tegninger og udbudsmateriale," fortæller Finn A. Christensen.

Selvom it-værktøjer ikke er noget nyt for det traditionsrige firma i Frederikshavn, var indførelsen af et nyt it-setup med til at rykke virksomheden op i en ny digital liga. Siden er der sparet mange penge på administrationen, og økonomien kører bedre, fordi der er bedre styr på byggesagerne og bedre overblik i hverdagen.

- Det, det har gjort den største forskel for os, var at få kørt systemerne sammen. I dag er alt registreret på sagen, så uanset om vi giver tilbud, fakturerer eller efterkalkulerer, er data tilgængelige. Vi har eksisteret i 25 år og har altid haft godt styr på forretningen, men med et komplet it-værktøj er det hele blevet meget nemmere," siger Finn A. Christensen, adm. direktør i Finn A. Christensen A/S i Frederikshavn.

Netop integration af it-værktøjerne er et nøgleord for EG Byg & Installation, der står bag it-løsningen til håndværksvirksomheden. It-leverandøren ser en sammenhæng mellem, at de håndværksvirksomheder, der arbejder målrettet med at styre processerne, også er dem, der klarer sig bedst i branchen. Og sammenlignet med sidste år har EG Byg & Installation konstateret en markant fremgang i timeregistreringerne blandt kunderne.

- Optimalt set understøtter it-systemet hele byggeprocessen i én sammenhængende løsning. Samtidig skal it-systemet kunne vokse og flytte sig i samme hastighed som den enkelte håndværksvirksomhed. Det gælder ikke blot i forhold til virksomhedens størrelse, arbejdsopgaver og processer, men også i forhold til medarbejdernes it-parathed og den teknologiske udvikling generelt," siger direktør hos EG Byg & Installation Brian Sørensen.

Digitaliseringen giver den fordel, at det bliver nemmere at tiltrække og fastholde medarbejdere. Og den nye teknologi har på ingen måde betydet et farvel til håndværkstraditionerne eller den særlige virksomhedskultur. Tværtimod er it-værktøjerne med til at vedligeholde det gode sammenhold på arbejdspladsen.

- Når vi ansætter unge medarbejdere i dag, vil de gerne vide, om vi bruger ny teknologi. Til daglig registrerer vores folk arbejdstid og materialer elektronisk, og vi har en lukket Facebook-gruppe. Det gør sammenholdet bedre, når vi ikke alle er omkring kontoret hver dag, og det er helt sikkert et område, vi som arbejdsplads lige nu kan skille os ud på. Og vi ved, at det trækker medarbejdere til," siger Finn A. Christensen.

Fakta om Finn A. Christensen A/S

Finn A. Christensen blev etableret i 1992 og startede som et tømrerfirma. I 2004 udvidede aktiviteterne sig med en murerforretning, og i dag beskæftiger firmaets omkring 30 medarbejdere sig med en bred vifte af opgaver inden for traditionelt håndværk og rådgivning.

Fakta om årets It-priser

Finn A. Christensen A/S modtager it-prisen på Dansk Byggeris it-messe, som afholdes den 6. og 7. februar 2018. Bag kåringen af de i alt fem vindervirksomheder står et dommerpanel sammensat af direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri, direktør Mette Glavind, Teknologisk Institut - Byggeri og Anlæg, branchechef Steen Hoeck Klausen, Arbejdsgiverne, direktør Martin Profit Jakobsen, BASIT, og chefredaktør Klaus Tøttrup, Mester Tidende.

Fakta om EG Byg & Installation

EG Byg & Installation har leveret brancheløsninger til håndværkere og installatører siden 1975 og lancerede sidste år den nye løsning EG One. It-systemet understøtter alle processer i byggefasen i en samlet løsning med løn, fakturering, før- og efterkalkulation, KS-skemaer og meget andet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.