Jægerforbund: Sandsynligt at ulve bliver dræbt

Hvis man skyder ulve, er man ikke en rigtig jæger, siger forbund

Arkivfoto

Arkivfoto

JYLLAND:Det er sandsynligt at ulve er blevet, og vil blive, dræbt i Danmark.

Det er meldingen fra Danmarks Jægerforbund.

Meldingen kommer efter, at det er kommet frem, at der på sociale medier og i jægerkredse verserer mange rygter om ulvedrab og planer herom.

- Desværre må vi se på vores nabolande, Norge, Sverige og Tyskland, hvor der er dokumenteret ulovlig jagt på ulve. Så det vil nok være naivt at tro, at det ikke vil forekomme i Danmark, siger Mads Flinterup, der er konsulent ved Danmarks Jægerforbund.

Det handler om følelser

Det er udtryk som ’Dræb de fandener, de hører ikke til i Danmark mere’ og ’skyd den ulv og grav den ned!’, der tegner billedet af det had, der udvises mod ulvene på de sociale medier.

Men ifølge Danmarks Jægerforbund er problemerne med det totalfredede rovdyr ganske små, og de bliver håndteret i miljøministerens handlingsplan. Alligevel er hadet mod ulven svær at komme til livs, mener Mads Flinterup.

- Problemet er, at vi er inde i noget, der er styret af følelser. Der ligger et indgroet had i mange mennesker mod ulve og andre store rovdyr, som vi ikke er rationelt i stand til at forklare, siger han.

Ulvedræbere er ikke jægere

Hos Danmarks Jægerforbund er holdningen dog soleklar. Ulven er totalfredet, og lovgivningen skal holdes til punkt og prikke. Derfor vil jægerforbundet ekskludere medlemmer, der skyder en ulv.

- Hvis man groft overskrider gældende lovgivning, så synes jeg ikke, at man kan smykke sig med titel af jæger, siger Mads Flinterup.

Herudover vil ulvedrab også blive politianmeldt, og strafferammen for at dræbe en ulv er op til to års fængsel.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.