Opfordring fra jægere: Skyd ulven!

Ulven er fredet, men flere ulve er angiveligt blevet skudt

Ulven skal skydes, mener mange jægere. Arkivfoto

Ulven skal skydes, mener mange jægere. Arkivfoto

JYLLAND:Skyd den ulv og grav den ned!

Sådan lyder opfordringen på flere debatsider, fra flere navngivne og unavngivne jægere fra det midt og sønderjyske.

De seneste års markante fokus på ulvens tilstedeværelse i det jyske har fået rygtebørsen til at boome med rygter om jægere, der skyder ulven, når de ser den.

- Hvis du færdes i jægerkredse kan du dårligt komme til et jægerselskab uden at der er ”Skyd-Ulven-rygter”, fortæller Thomas Secher Jensen, seniorforsker på Naturhistorisk museum i Århus.

Rygte: Tre ulve dræbt!

For nylig modtog Thomas Secher Jensenhan et brev, hvori en unavngiven jæger påstod, at han havde kendskab til mindst tre ulve, der var blevet skudt og gravet ned.

På Facebooksiden ”ulv i Danmark” skriver en mand: ”Dræb de fandener, de hører ikke til i Danmark mere... samtlige jægere jeg kender har gjort sig klar til at dræbe dem i stilhed”, og den holdning er Thomas Secher Jensen bekymret for vil resultere i ulvedrab

- Vi ser det jo i vores nabolande. Især i Sverige er der en stor illegal jagt på ulve. Det er yderst beklageligt, når folk tager loven i egen hånd, for det er det, det drejer sig om, siger han.

Ulven er totalfredet

Det er streng ulovligt at skyde en ulv. Ulven er nemlig beskyttet af den skrappeste beskyttelse under EU - naturbeskyttelsesdirektivet.

I Danmark er der lavet en forvaltningsplan for ulven. Det er sket i et samarbejde mellem miljøministeriet, Danmarks Naturfredningsforening, Landbrug og Fødevarer, Danmarks Jægerforbund, Dansk Skovforening med flere.

Strafferammen for at dræbe en ulv er op til to års fængsel.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.