Efter dårlig sag vil Aabybro Friskole videre

Efter en svær forsommer er Aabybro Friskole klar til at se fremad og finde en ny skoleleder

Arkivfoto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Arkivfoto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

Aabybro: Der skal findes en ny skoleleder på Aabybro Friskole. Så meget er helt sikkert, efter at tilfælde af blufærdighedskrænkelse mellem en tidligere ansat og piger på skolen fik den tidligere skoleleder Katrine Lomborg til at trække sig.

Skolebestyrelsesformand, Jacob Jensen, håber ikke, at den proces bliver besværliggjort af episoden i forsommeren:

- Vi er stadig en god skole. En friskole er de mennesker, der er med og vi kan mærke at folk bakker op og stadig tror på os. Vi glemmer ikke, hvad der er sket, men nu vil vi lægge det bag os og komme videre herfra, fortæller han.

Tager læring med

I skolebestyrelsen er der stor bevidsthed om, at der skal tages en læring med - både i forhold til ansættelse og til hverdagen.

- Vi skal finde en balancegang, hvor vi sætter nogle rammer og retningslinjer, men vi må ikke lade det dominere, så vi bliver angste og mister tilliden til alle de mandlige lærer. Det bliver vigtigt i ansættelsen af en skoleleder, at vi kan tale om, hvordan vi agerer i sådan en situation, siger Jacob Jensen.

Han regner med, at processen med at finde en ny skoleleder kommer til at tage nogle måneder på den anden side af sommerferien.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.