Jammerbugt slukker lyset

Jammerbugt Kommune tilslutter sig global Earth Hour kampagne

Gadelyset slukkes en time 28. marts. Arkivfoto

Gadelyset slukkes en time 28. marts. Arkivfoto

JAMMERBUGT:Man skal ikke undre sig, hvis man lørdag 28. marts opdager slukkede gadelamper i kommunen. Det skyldes, at kommunen bakker op om en global kampagne for naturen og klimaet.

I anledning af det verdensomspændende initiativ, Earth Hour, slukker Jammerbugt Kommune igen i år for gadelyset mange steder for at sætte fokus på naturen og klimaet.

Det gør man ved at slukke for lyset på de fleste veje og gader i kommunen – det sker lørdag 28. marts fra kl. 20.30 til 21.30.

- Nogle steder går det ikke at slukke lyset, men Jammerbugt Kommune bakker op om det symbolske handling for at markere sin støtte til det gode formål, siger klimamedarbejder Arendse Dahlstrøm-Kronborg fra Jammerbugt Kommune.

Earth Hour er en tradition, som rigtig mange danskere deltager i hvert år. Det samme gør mange af landets kommuner, som slukker for gadebelysning og, arrangerer aktiviteter med fokus på biodiversitet eller laver hyggelige events i mørket.

Bibliotekerne i kommunen markerer Earth Hour ved at have udstillinger om emnet på hver afdeling.

Flere tusinde ikoniske bygninger verden over blev mørkelagt sidste år i forbindelse med Earth Hour. Herunder Kronborg Slot, Eiffeltårnet i Paris, Empire State Building i New York og Operahuset i Sydney.

Earth Hour startede i Australien i 2007, hvor World Wildlife Fund - Verdens Naturfonden - lancerede kampagnen med en fælles opfordring til at slukke lyset en time for klimaet for at sende et signal til verdens beslutningstagere om, at tiden er inde til at handle. I år er der særligt fokus på kampen for at bevare verdens biodiversitet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.