Naboklager afvist: Kæmpevindmøller kan være rejst næste år

Efter seks års kamp blev naboklager mod opførelse af vindmøllepark onsdag afvist. Selskabet bag parken håber, at 11 store møller står klar allerede næste år, men naboerne har endnu ikke opgivet kampen

Onsdag blev naboklagerne over 11 kæmpevindmøller afvist efter seks års kamp, men Johnny Solberg har endnu ikke opgivet sagen. <i>Arkivfoto: Peter Broen</i>

Onsdag blev naboklagerne over 11 kæmpevindmøller afvist efter seks års kamp, men Johnny Solberg har endnu ikke opgivet sagen. Arkivfoto: Peter Broen

BROVST:I snart seks år har en gruppe borgere kæmpet for at undgå at få 11 store vindmøller som naboer i området ved Nørre Økse Sø i Jammerbugt Kommune. Onsdag var der dog nedslående nyt for dem: en afgørelse fra Miljø- og Fødevareklagenævnet afviser indsigelserne mod vindmølleparken, og en tilsvarende afgørelse fra Planklagenævnet ventes at være lige på trapperne.

- Vi er selvfølgelig meget skuffede. Nu har sagen varet i næsten seks år, og vi havde da en forventning om, at når der gik så lang tid, så var det fordi, der var noget i sagen, fortæller Johnny Solberg, der gennem alle årene har stået i front for de lokale vindmøllemodstandere.

- Om det hænger sammen med regeringens udspil om, at vi skal have fire gange så meget strøm fra landvindmøller, ved jeg ikke. Men det er i hvert fald sådan det er, og det må vi forholde os til, konstaterer Johnny Solberg, der nu skal have nærlæst den 71 sider lange afgørelse, før der bliver taget beslutning om, hvad næste træk skal være - for der bliver et næste træk, fastslår han.

- Nu skal vi lige regrupperes og få tænkt lidt over tingene, og så må vi videre. Vi giver ikke op, lyder det.

Vindmøllepark kan være klar næste år

Mens ærgrelsen er stor i nabolaget ved Nørre Økse Sø, er glæden tilsvarende stor hos Eurowind Energy, der tidligere på året overtog projektet fra Vattenfall.

Her håber man hurtigst muligt at få sat gang i byggeriet af 11 Vestas-vindmøller med vingefang på 126 meter.

- Vi er glade for afgørelsen fra Nævnenes Hus. Den planlagte vindpark ved Nørre Økse Sø er et godt projekt, hvor vi relativt hurtigt kan hjælpe Danmark med mere grøn strøm. Vi forventer, at Planklagenævnet er enig med Miljø- og Fødevareklagenævnet. Efter en lang ventetid er det positivt med en afklaring for naboer, lodsejere og investorer, siger Jesper Houe, chef for projektudvikling i Danmark hos Eurowind Energy.

- Vi skal nu i dialog med netselskabet og bestille møllerne hos Vestas. Afhængig af timingen af det politiske arbejde med producentbetaling for nettilslutning, kan vi bidrage med grøn strøm til flere end 31.000 husstande allerede til næste år, fortsætter han.

Planklagenævnets afgørelse fulgte Miljø- og Fødevareklagenævnets konklusion og har afvist klagerne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden


Breaking
Fødevareminister har brugt ministerkort til private ture på værtshus og restaurant
Luk