Nyt bosted for unge blev indviet

BYENS LIV: Der er kommet liv i det tidligere plejecenter i Biersted - her kunne man indvie Teglhuset, som er et bosted for unge

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Tirsdag lige efter påske kunne man i Biersted indvie et nyt bosted for unge. Det er Teglhuset, som ligger på det gamle Biersted Plejecenter og er en del af Ølandhus, der har i alt otte opholdssteder og bosteder i Jammerbugt Kommune. Indvielsen foregik med snoreklip af borgmester Mogens Gade sammen med beboer Anna Nygren Ingvardsen.

- Det er et sted for unge og unge voksne, der har brug for et tilbud, hvor de har støtte døgnet rundt. Der kan være forskellige grunde til, at de har brug for støtte. Men det er unge, der er glade for fællesskaber og har kognitive udfordringer, forklarer Søren Brink, der er direktør i Ølandhus.

I Teglhuset får de unge hver deres bolig med egen udgang til en gård, men samtidig er der også et stort fællesområde, lokaler til terapi, et stort mødelokale og en del udearealer.

Her kan beboerne være fælles om mange ting.

- Nogle er glade for at se film sammen, og det kan også være det at man til alle måltider har mulighed for at spise sammen. Der kan være fælles ture og fælles arrangementer, og de kan lave kreative ting på værkstedet. Der er også et sanseterapirum, hvor man kan komme ind, hvis man har brug for ro eller for at få sine sanser i ro. Det er indrettet med lys og lyd, fortæller Søren Brink.

Mens de unge bor i Teglhuset, har de mulighed for at øve sig på alle mulige ting i livet.

- Noget af det vigtigste for dem er at lære, hvordan man er en del af et fællesskab og udvikler sine egne sociale kompetencer og får øget selvstændighed. Vores fornemste opgave er at give de unge så stor en selvstændighed som muligt, så de kan klare så mange ting som muligt selv. Det er almindelig daglig læring - tøjvask, rengøring, madlavning. Og det er sociale kompetencer som at aflæse andre menneskers sprog og kropssprog, giver Søren Brink som eksempler.

Det kan også handle om at lære, hvordan andre ser ud, når de er sure eller glade - og at lære, hvordan man så selv kan agere.

- Det er nogle af de ting, der fylder i hverdagen, siger Søren Brink.

Indtil videre bor der to unge i Teglhuset, og der er plads til 11.

- Det er vigtigt, når man starter sådan noget op, at man skynder sig langsomt, så målgruppen kommer til at blive så homogen som muligt. Vi forsøger at lave en gruppe, som har gavn af hinanden fra start, så vi tager det stille og roligt, fortæller Søren Brink.

Teglhuset ligger ud mod et gårdmiljø og ud mod nogle ældreboliger, som også kan benyttes af andre. Tanken er, at nogle af beboerne på Teglhuset måske også kan få glæde af dem enten før eller efter, at de bor på Teglhuset som en indslusning eller udslusning, hvor de bor tæt på og stadig kan være en del af fællesskabet, selv om de har brug for lidt mindre støtte.

Bygningen, som Teglhuset nu holder til i, har stået tom, siden man nedlagde plejehjemmet, men nu er det altså kommet liv i den.

Der er på sigt mulighed for at lave 16 pladser i Teglhuset, hvilket vil medføre op til 40 arbejdspladser i Biersted, heraf 25 til 30 fastansatte.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.