COVID‑19

Politi til butik i Blokhus: I skal lukke

Butikken troede, at de godt måtte holde åbent, men så ankom politiet

Butikken Kalstrup her på Torvet i Blokhus har fået påbud om at lukke på grund af de nye restriktioner i forbindelse med corona-krisen. Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

Butikken Kalstrup her på Torvet i Blokhus har fået påbud om at lukke på grund af de nye restriktioner i forbindelse med corona-krisen. Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

BLOKHUS:Nordjylland Politi gav lørdag påbud til forretningen Kalstrup i Blokhus om at lukke på grund af de nye, skærpede regler i forbindelse med corona-krisen.

For få dage siden bestemte myndighederne, at en lang række butikker skal lukkes frem til 30. marts for at undgå smittespredning. Dog må blandt andre fødevarebutikker og apoteker fortsat godt holde åbent.

Nordjyllands Politi blev lørdag gjort opmærksom på, at butikken på Torvet i Blokhus stadig var åben, og at der var kunder inde i butikken.

Politiet på besøg

En patruljevogn blev sendt til stedet, og butikkens ejer forklarede, at man havde den opfattelse, at butikken var undtaget fra de nye regler om at holde lukket, oplyser Nordjyllands Politi.

Politiet var i første omgang selv i tvivl, men efter en jurist fra politiet i København havde nærlæst den nye bekendtgørelse om restriktioner i forbindelse med bekæmpelsen af coronavirus , nåede politiet frem til, at Kalstrup-forretningen, som er en stor tøjbutik, ér omfattet af reglerne og skal holde midlertidigt lukket.

Derfor fik butikken i løbet af lørdagen et luknings-påbud, og det har forretningen rettet sig efter.

Ejer: Meget tvivl om reglerne

Ejeren, Per Kalstrup, fastslår, at han selv har været meget i tvivl om, hvorvidt de nye regler om midlertidig lukning også omfattede den ca. 2000 kvadratmeter store forretning på Torvet i Blokhus.

- Da politiet var her, sagde de, at vi havde gjort alt det, vi skal. Vi har håndsprit til kunderne, og der er god plads til hver kunde, siger han og tilføjer:

- Det er urimeligt, at vi som små detailhandlende selv skal tage den vurdering, om man er omfattet af kravet om midlertidig lukning.

Han accepterer fuldt ud, at det er nødvendigt med en midlertidig lukning af butikken i forbindelse med corona-krisen.

Taber 15.000 kr. hver dag

- Men det vil påvirke os i meget høj grad. Vi kommer måske til at tabe 15.000 kr. netto pr. dag, hvor forretning i Blokhus er lukket. Det er mange penge for os som lille detailhandlende, siger Per Kalstrup.

Han efterlyser større klarhed om regeringens hjælpepakker til erhvervslivet. Selv ved han ikke, om hans butik er berettiget til at få økonomisk hjælp.

Og så bryder han sig ikke om, at privatpersoner forsøger at lege politifolk. Det var en privatperson på Torvet i Blokhus, som kontaktede politiet, efter at have set, at Kalstrup-forretningen var åben lørdag.

Det siger loven

I Bekendtgørelse om forbud mod større forsamlinger og forbud mod adgang til og restriktioner for visse lokaler i forbindelse med håndtering af Coronavirussygdom 2019 (COVID-19) står blandt andet:

§ 6. Erhvervsdrivende skal holde følgende lokaler lukket for offentligheden:

1) Serveringssteder, hvor der serveres mad, drikkevarer eller tobak til indtagelse på salgsstedet, jf. dog stk. 2.

2) Indkøbscentre, stormagasiner, arkader og basarer, jf. dog stk. 3.

3) Steder, hvor der udøves sports- og fritidsaktiviteter, herunder spillehaller, lege- og badelande, svømmehaller, træningscentre, teatre og biografer, jf. dog stk. 4.

4) Tatovør-, piercing-, spa-, kropspleje-, skønheds- og massageklinikker, solarier og frisører.

Stk. 2. Serveringssteder må uanset stk. 1, nr. 1, holde åbent for offentligheden med henblik på at sælge mad og drikkevarer, der ikke indtages på salgsstedet (take-away), jf. dog § 7.

Stk. 3. Dagligvarebutikker, apoteker og specialforretninger med medicinsk udstyr må uanset stk. 1, nr. 2, holde åbent for offentligheden, jf. dog § 7.

Kilde: Retsinformation.dk

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.