Stort fodboldcup for børn og unge aflyst: Havde håbet på deltagelse fra Norge

Nørhalne Cup, som skulle have været afholdt 13.-15. maj, er nu aflyst grundet corona. Arrangør bag giver sit perspektiv på situationen

Nørhalne Cup er et international fodboldcup for piger og drenge i alderen fra 9-17 med deltagelse af hold fra Europa, Nord- og Sydamerika. Arkivfoto: Henrik Louis

Nørhalne Cup er et international fodboldcup for piger og drenge i alderen fra 9-17 med deltagelse af hold fra Europa, Nord- og Sydamerika. Arkivfoto: Henrik Louis

NØRHALNE: Der plejer at være mellem 9.000-12.000 unge spillere og deltagere fra op mod 16 nationer, når det attraktive Nørhalne Cup hvert år løber af stablen. Men for anden gang i træk må arrangørerne bag beklageligt aflyse turneringen på grund af corona-restriktionerne.

- Det er ærgerligt, men omvendt er det også at samle mange mennesker på ét sted. Når vi har de forhold, som vi har nu, skal vi også tænke os om. Vi bruger jo cirka 1800 frivillige hvert år, og de har jo passet på sig selv i temmelig lang tid nu - skal vi så bede dem om at komme og være sammen med mange tusinde unge mennesker, som ikke er vaccineret, så har vi også et socialt ansvar overfor dem, siger Per Jeppesen, Cup Manager gennem 11 år.

Arrangørerne bag Nørhalne Cup havde regnet med at begrænse deltagelsen fra andre nationer til kun at inkludere Norge og med de rette restriktioner for genåbningen, var håbet om afvikling af cuppen holdt i live indtil nu. Men med restriktionerne i både Danmark og Norge, kan cuppet ikke længere lade sig gøre.

- Nordmændene havde et udrejseforbud op til den 15. april, men det blev så ændret til den 15. maj. Det kostede os så i nærheden af 90 hold, som ikke kunne dukke op, men det er jo de forhold og restriktioner, der har været i år - de har været op og ned ad bakke hele tiden, siger Per Jeppesen.

De frivillige kræfter bag Idrætsforeningen Fremad Nørhalne har allerede påbegyndt arbejdet mod afvikling af Nørhalne Cup 2022. Lykkedes det næste år at gennemføre cuppet, vil det være 37. gang at fodboldturneringen afholdes. Det betyder meget at fortsætte den traditionsrige cup, mener Per Jeppesen, fordi fodboldfeberen er i højsæde.

- Der er en helt fantastisk stemning i de tre dage, som vi spiller - massere af fodbold, massere af glæde og folk råber og skriger og har det sjovt. Det er helt fantastisk, siger Per Jeppesen.

Se videoen fra Nørhalne Cup 2019 i klippet herunder.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.