- Jeg vil stadig gerne arbejde med børn

Efter 50 år på arbejdsmarkedet og heraf 36 med billedkunst og drama for børn stopper 67-årige Helle Sjøgren nu med udgangen af juni

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

THISTED:- Nu stopper jeg på arbejdsmarkedet og går på pension. Men jeg vil stadig gerne arbejde med børn.

Sådan lød det tirsdag, da 67-et-halvt-årige Helle Sjøgren, Thisted, ferniserede sin sidste udstilling i folkeskolen, nemlig med elever fra flexafdelingen på Østre Skole i Thisted, hvor hun de seneste fem år har arbejdet som klasselærer med undervisning i dansk og billedkunst.

- Men jeg vil stadig gerne arbejde med børn, fortsætter Helle Sjøgren, for børn kan lave rigtig god kunst, hvis man tager dem alvorligt.

I hvilket regi, hun kan fortsætte denne interesse, er endnu ikke afklaret.

Hun er fra Aalborg, hvor hun først blev uddannet i en bank:

- Bankverdenen var ikke mig, men hele min familie var bankfolk. Så jeg gjorde læretiden færdig, men så gik jeg på hf og kom på Aalborg Seminarium, fortæller hun.

Herfra fik hun sin eksamen 1977, og samme år kom hun til Sjørring Skole, hvor hun fik 15 timer i billedkunst og resten i dansk, og hvor hun blev til 1998. Det år startede hun eget firma, Thymus, sammen med Lisbeth Møller, hvor de tilbød projekter til børn i alle aldre i børnehaver og skoler med billedkunst og drama samt via amtscentralen efteruddannelse til lærere og pædagoger.

I årene 2001-03 var hun samtidig på halvtid den daværende Thisted Kommunes kulturkonsulent, og fra 2002 underviste hun på Tingstrup Skole frem til 2008, hvor hun skiftede til Østre Skole.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden