Jobråd: Lugt til dit tis og lyt til æblet

Under et jobsøgningskursus blev der givet alternative råd til ledige akademikere

Foto: Colourbox

Foto: Colourbox

KØBENHAVN:30 ledige akademikere blev i fredags opfordret til at lugte til deres tis og lytte til et æble, da de deltog i et kursus hos Alecto i København, der som ”anden aktør” har til formål, at bringe de ledige tilbage på arbejdsmarkedet. Det skriver tv2.dk.

- Prøv at lytte til æblet, siger underviseren, mens hun forsigtigt banker på sit æble og tager det op til sit øre. Igen tøver jeg lige et splitsekund og kaster et blik rundt i rummet, hvor 29 andre er i fuld gang med at lytte til deres æbler – nogle mere desillusionerede og flakkende i blikket end andre, skriver Louise Benner på Facebook.

Louise Benner, som er Cand.mag i Dansk og Religionsvindenskab, deltog i fredags i kurset hos Alecto, og beskriver hvordan deltagerne blev opfordret til:

- …at lugte til og se på vores tis ved næste toiletbesøg. For tis kan nemlig også tale… det er det, man kalder tislyden.

Frivilligt tilvalg

Hos Alecto forklarer Direktør Christina Grøntved til tv2.dk, at oplægget var af et par timers varighed og tænkt som et frivilligt tilvalg til inspiration:

- Vi har en række obligatoriske forløb, som man skal følge, når man er tilknyttet os - og så har vi nogle frivillige oplæg, som man kan vælge at gå til derudover. Vi har det menneskesyn, at deltagerne selv er i stand til at vælge, hvad der er relevant for dem at deltage i, siger Christina Grøntved - dog uden at forholde sig konkret til indholdet på kurset ”Mad og Krop”, som Louise Benner refererer til.

Louise Benner har dog svært ved at se, hvordan de alternative råd, har noget med jobsøgning at gøre:

- Jeg mener bare ikke, at jeg nærmer mig et job ved at deltage i kurset. Jeg mener ikke, det er deres opgave at udbyde den slags. Hvis jeg vil vide noget om god kost, så kan jeg selv researche mig frem til det. De har jo også en masse gode oplæg - og efter min mening bør de have fuldt fokus på dem, der relaterer sig mere direkte til konkret jobsøgning og netværksdannelse, siger hun.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.