Jubilæum i en ægte blandet landhandel

Lisbeth Hansen inviterer til fest på onsdag i Mejling, da har hun 20 års jubilæum.

8
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

MEJLING:Lisbeth Hansen, 58 år, kalder sig selv landhandelskvinde. Den titel tog hun til sig for 20 år siden, og onsdag fejrer hun sit jubilæum. Det kommer ikke til at gå stille af.

Det plejer det nemlig ikke at gøre, når Lisbeth Hansen er blandet ind i noget. Hos hende bliver man altid mødt med godt humør og en vittig bemærkning.

I baggården ved Mejling Landhandel, der ligger ved alfarvej, Hjørringvej, lidt vest for Ravnshøj, holder tre biler med åben bagsmæk. Klar til at læsse for eksempel foderstoffer til hønsene, hunden eller fårene. Man skal køre ind ad den vestlige indkørsel for ikke at komme i klemme i ”rundkørslen” i Mejling.

Det ved de mange faste kunder, der kommer til, så snart Lisbeths egen bil holder i gården, også selvom det er før landhandelen egentlig er åben.

Det er den nemlig kun onsdag eftermiddag og lørdag formiddag. Så strømmer kunderne ind, enten via butikslokalet ud mod Hjørringvej eller via bagindgangen.

Jubilæumsdagen markeres

På jubilæumsdagen er det ikke kun Lisbeth Hansen selv, der står for underholdningen. Leverandørerne af foderstoffer fra Gråsten kan også optræde som Rebecca Brüel og Troels Trier. Joh, det er så skønt at vær’ på landet...

Andre leverandører og venner af huset kommer og demonstrerer forskellige produkter - og Lisbeth Hansen lover pæne rabatter i dagens anledning.

Det startede tilbage i 1993

Det var i 1993, at Lisbeth Hansen åbnede Mejling Landhandel. Den havde været lukket en kort årrække efter at legendariske Rudolf Købmand Jensen havde drevet butikken i et eller andet omfang siden engang i 1930’erne.

I perioden 2001-2004 var Lisbeth Hansen landhandelskvinde ved DLG, så det er ikke selve Mejling Landhandel, men kvinden bag, der jubilerer. Det er på sin plads at fejre sig selv, når man med stædighed og energi forfølger enhver skør tanke om udvidelse eller ændring af sortimentet - eller en god fest.

Der har da også været festlige højdepunkter i Lisbeth Hansens karriere. Som da hun som den naturligste ting i verden arrangerede Open By Night i Mejling city i 1999 og 2000. Det første år kom der over 1000 gæster - og nej, der er ikke et nul for meget.

- Jeg tror bare, at mange ville ud og være en del af det sjove og specielle, der skete i Mejling, forklarer Lisbeth Hansen, der også kan berette om årlige byfester i Mejling, hvor hun påstår, der er 52 husstande.

- Jeg bor selv lige i udkanten af Mejling, smiler Lisbeth og peger mod nord.

En blandet landhandel

Vi skal vel også snakke lidt om selve virksomheden, om drift og omsætning og så videre.

Lisbeth Hansen giver mig sit visitkort: Mejling hjemmeservice & Landhandel. Her nævnes korn, foderstoffer, artikler til dyr, træpiller, brænde og outdoor-artikler. Sidstnævnte er for eksempel grill, bålkomfur, røgeovne og mostere (til for eksempel æbler) Desuden tilbyder hun stubfræsning, græsslåning på vanskeligt terræn, grillstegning af gris eller lam, udlejning af pølsevogn med og uden personale samt salg af magnetterapi-smykker.

Desuden er hun autoriseret kollektør af landbrugs- og varelotteriet. Hun er leveringsdygtig i haveredskaber og gødning og arbejder i øvrigt efter devisen ”hvad vi ikke har, skaffer vi”.

I et af butikslokalerne kan man se en hel væg, der er resultatet af et besøg af ”penselsvingerne fra Kvissel Station”. Hun er også en ivrig porcelænsmaler og har for nylig kastet sig ud i at lære perspektivtegning.

- Jeg kan slet ikke leve af Mejling Landhandel, der mere er som mit barn nummer 2. Alligevel kan jeg sælge for 14.000 kroner i løbet af de ialt seks timer, jeg har åbent hver uge, fortæller hun.

Desuden er hun ansat som rengøringsassistent i Frederikshavn Kommune, i øjeblikket på Strandby Skole. Privat- og erhvervsrengøring hjælper også til ”at holde skindet på næsen.” Og det gode humør kommer man langt med.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.