Frederikshavn

Kampklar borgmester på international kampdag

- Der er stadig meget at kæmpe for, sagde en veloplagt Birgit S. Hansen ved 1. majfesten på Knivholt

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

1 maj møde på knivholtFoto: Kurt Bering

FREDERIKSHAVN:Borgmester Birgit Hansen var kampklar, kampglad og fyldt med kampgejst på arbejdernes internationale kampdag i Østre Lade på Knivholt.

Frederikshavns borgmester startede med et kort historisk rids over hvorfor, arbejderbevægelsen fejrer kampdagen for at mindes, at 1. maj blev stiftet som arbejderbevægelsens internationale kampdag på Socialistisk Internationales kongres i 1889 - i 100-året for Den Franske Revolution.

- Vi skal kende historien, for at leve i nuet og forberede os på fremtiden, sagde Birgit Hansen, der sprang tilbage til nutiden og de netop overstående overenskomstforhandlinger.

- Vi er kampklar. Det så vi i forbindelse med overenskomst OK18. Parterne var klar til at kæmpe - med udgangspunkt i hver sine sko. Kamp er her dialog, demonstrationer, manifestationer - ikke voldelige kampe - heldigvis. Og løsninger blev nået - trods lang proces, bump på vejen. Let var det ikke - men modellen stod sin prøve. Det virkede.

1 maj møde på knivholtFoto: Kurt Bering

1 maj møde på knivholtFoto: Kurt Bering

Foreninger og ildsjæle

- Så er der kampglæde - er der noget, der hedder det? Ja, lød det fra Danmarks mest populære borgmester, der fremhævede to eksempler:

- Først foreninger og ildsjæle. De mange frivillige, der hver dag gør en forskel for andre. Kæmper kampe for andre. Alle dem, der ikke får penge for det eller tjener på det, men som gør det i næstekærlighed. Det findes - heldigvis. De er alle drevet af kærlighed til en sag, et område og vil kæmpe med næb og klør for forbedrede forhold. Det engagement skal vi værdsætte, for de er med til at rykke - tænk på deres evne til ikke alene at skabe aktiviteter, men også deres evne til at påvirke beslutningstagere, til at kæmpe med ansøgninger, bureaukrati, regnskaber og budgetter, medlemshvervning. De kæmper i sandhed til glæde for andre mennesker og for kommunen som helhed. Vi arbejder sammen, og sammen kan vi lave flere tilbud og bedre tilbud til glæde for vores borgere. Det handler om merværdi. Tak for de kampe, der tages. Vi værdsætter det, lød det anerkendende skulderklap til hverdagens helte, de frivillige.

1 maj møde på knivholtFoto: Kurt Bering

1 maj møde på knivholtFoto: Kurt Bering

Kommunens kamp

Og så er der kommunen, der også kæmper sine kampe.

- Her tænker jeg naturligvis på vores økonomiske udfordringer. Kampen for højere serviceniveau. Kampen mod en håbløs udligning. Kampen for arbejdspladser - sammen med fagbevægelsen og erhvervet. Kampen for de borgere, der har brug for kommunen. Nogle vil hævde, de kæmper med kommunen og imod kommunen. Det er jeg klar over. Men det ikke vores udgangspunkt og hensigt.

I bund og grund er vi drevet af kampe for bedre vilkår for borgerne i vores kommune. Det er den kamp, der driver kommunalpolitikere. Med de vilkår vi har, lød det fra talerstolen på Knivholt.

1 maj møde på knivholtFoto: Kurt Bering

1 maj møde på knivholtFoto: Kurt Bering

Succeshistorier

Og heldigvis er der noget, der lykkes - og giver kampgejst og -glæde, sagde Birgit Hansen og listede en række succeshistorier fra Frederikshavn Kommune:

- Etableringen af en fishtec-uddannelse i samarbejde med fagbevægelsen, erhvervet og EUC Nord.

- Vores havneudvidelser - der i den grad kan tiltrække nye investeringer i vores område

- Ansættelse af en bosætnings- og tiltrækningskonsulent, der skal opsøge udenlandske arbejdstagere med henblik på bosætning i kommunen.

- Byudvikling i Frederikshavn, der skal sikre, at kommunens største by fortsat har et attraktivt helårsliv.

1 maj møde på knivholtFoto: Kurt Bering

1 maj møde på knivholtFoto: Kurt Bering

- Der er fortsat kampe at kæmpe. Det ved vi. Vi vil gerne gøre det bedre på børne-, ældre-, handicapområdet. Vi kæmper med det.

Vi har ambitioner og visioner for tidlig indsats på børneområdet og for de unge, der ikke går den lige vej og vi har cementeret det med seks millioner kroner i budgettet. Vi har ambitiøst kastet os ind i planlægningen af FGU (forberedende grunduddannelse), demensværesteder, ad hoc guppe på turismeområdet for gennem kommunal planlægning og indsats at styrke dette vækstspor.

- Vi skal også lave noget sammen. Noget der ikke er en kamp men en fejring, og det gør vi i år med fejringen af Frederikshavn 200 år i år. En folkefest med flere nedslagspunkter. Vi har brug for at fejre, at holde en fest. Det giver sammenhold og stolthed og energi. Til kampe der skal kæmpes.

Der er masser af kæmpe for. Godt vi er så kampklare, har kampgejst og kampglæde. Rigtig god kampdag, sluttede Birgit Hansen.

1 maj møde på knivholtFoto: Kurt Bering

1 maj møde på knivholtFoto: Kurt Bering

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.