Kjaer & Richter skal bygge KulturRummet

Aarhus-firma løber med sejren i konkurrence om kulturbyggerier i Thisted - som netop er blevet støttet med 4,1 mio. kr. fra Færch Fonden

Morten Kyndby Holm
Kjaer & Richters vinderforslag for en ny musikskole, bygget sammen med Thisted Bibliotek. Visualisering: Kjaer & Richter
Thisted 23. oktober 2015 14:23

THISTED: Det bliver det aarhusianske arkitektfirma Kjaer & Richter, som løber med sejren i Thisted Kommunes arkitektkonkurrence om kulturelle anlægsinvesteringer i Thisted by.

Det største delprojekt er en ny musikskole, opført på Tingstrupvej ved siden af Thisted Bibliotek, som musikskolen skal bygges sammen med. Desuden skal både biblioteket og Plantagehuset på den anden side af Chrisatyiansgave renoveres og ombygges, og der skal opføres et helt nyt URT-hus ved siden af Plantagehuset.

Netop det sidstnævnte byggeri af et nyt hus og spillested for de unge er - samtidig med afgørelsen af arkitektkonkurrencen - blevet betænkt med på 4,1 mio. kr. fra Færch Fonden. Denne donation kommer oven i 19,5 mio. kr., som A.P. Møller Fonden tidligere har bevilget, mens Thisted Kommune selv bidrager til KulturRum-projektet med 23 mio. kr.

Med donationen fra Færch Fonden er der udsigt til, at hele projektet til omkring 47 mio. kr. kan gennemføres, fortæller Karen Louise Erichsen, kultur- og fritidschef i Thisted Kommune.

Det var fire stærke teams, som - efter en indledende prækvalifikation - var udpeget til at byde på opgaven, fortæller Niels Jørgen Pedersen (V), formand for kommunens erhvervs-, arbejdsmarkeds- og kulturudvalg - og for KulturRum-byggeriets styregruppe.

- Men Kjaer & Richter stod alligevel som en klar vinder, og jeg er sikker på, at vi får et kulturhusbyggeri, som vi kan være stolte af, siger han.

Efter endelig projektering og licitation ventes byggeriet at kunne gå i gang efter sommerferien næste år. Musikskole-byggeriet, der har højeste prioritet, skal efter planen stå klar til efterårsferien 2017.

Et lokalt arkitektfirma, Raabys Tegnestue i Thisted, bliver en af samarbejdspartnerne for Kjaer & Richter

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...