Klar til flere gæstesejlere

Havneudvidelse markeret med taler, musik og røde pølser

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

ÅLBÆK:I mere end 10 år har de arbejdet med at få Ålbæk Havn udvidet og skabe cirka 50 flere pladser til lystsejlerne.

Første spadestik blev taget i juni, og selvom det var bidende koldt på havnen søndag, så skulle udvidelsen fejres og markeres, nu hvor den endelig var færdig. Og der blev råbt hurra efter havnens motto: ”Gid held og lykke følge Aalbæk Havn.

Hurra blev der råbt og klappet med vanter på for det var en glædens dag for byen, og flere hundreder mennesker havde da også fundet vej ned til havnen fra byens julefest oppe på torvet.

Teknisk Udvalgs formand Brian Pedersen fortalte i sin tale, at opgravningen af den gamle ydermole var noget vanskeligere end MT Højgaard havde regnet med.

- Det var et ualmindeligt godt stykke arbejde, man lavede, da havnen blev bygget, for der var gravet mange kampesten ned, som lå gemt under bundniveau og stenene blev så lagt på toppen af den nordlige indermole, forklarede Brian Pedersen, der var tilfreds med at budgettet på seks millioner kroner ser ud til at holde.

Peter Nielsen, der er medlem af havnens bestyrelse fortalte om havnens historie.

Havnen var oprindelig en ø-havn, hvor den i dag er en fastlandshavn. En gang var det en fiskerihavn, i dag er den hovedsaglig lystbådehavn.

- Og i 1932 blev Ålbæk Havn indviet af statsminister Stauning og alle gæster blev budt på en fem retters menu. I dag er det Brian og Peter, der indvier, og havnen byder på røde pølser. Ja tiderne skifter, sagde han med et smil.

Finanskrisen og dermed tidernes skiften betød også, at det første ambitiøse projekt ikke blev gennemført. Projektet gik ud på at man ville have moler, der strakte sig 250 længere ud i havet end nu. Men sådan b lev det ikke.

- Mere end 60 møder er det blevet til og nu står vi med det projekt, vi har i dag, sagde Peter Nielsen, der takkede de mange ildsjæle, som er blevet ved med at tro på projektet.

Villy S. Jensen er formand for havnen, og han er glad for at udvidelsen nu er gennemført.

- Havnen har brug for en større indtjening, og jeg tror blandt andet vi vil få norske og svenske gæstesejlere. sagde han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.