Klimapark i Aalborg skal tage vandet når det vælter ned

23 hektar stort område i Sofiendal Enge omdannes til naturområde med regnvandssøer, vandløb og stier

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:Aalborg Kommune og Aalborg Forsyning har i denne uge indgået aftale om sammen at etablere en 23 hektar stor klimapark i Sofiendal Enge.

Klimaparken etableres på et tidligere landbrugsareal, der nu skal omdannes til natur med regnvandssøer, vandløb, stier og beplantning.

- Med Sofiendal Enge har vi slået flere fluer med ét smæk, udtaler rådmand for By- og Landskabsforvaltningen, Hans Henrik Henriksen og fortsætter:

- Klimaparken efterkommer et behov for rekreative områder i Skalborg - et behov vi bl.a. kender fra kommuneplanarbejdet i området, hvor manglen på nær-naturområder netop var et af emnerne i den offentlige debat. Samtidig får vi med klimaparken også skabt et regulært naturområde, hvor det vilde plante- og dyreliv kan vokse på egne præmisser.

Hos Aalborg Forsyning er der også tilfredshed med, at der nu er kommet en aftale i stand om klimaparken. Formand for Aalborg Forsyning, Vand, Lasse Frimand Jensen udtaler:

- Vi vil gerne være et moderne og visionært vandselskab, der bidrager til gode byløsninger i vores forsyningsområde. Klimaparken i Sofiendal Enge er et godt eksempel på, at vi kan få løst vores tekniske vandhåndteringsopgave samtidig med, at borgerne får et nyt naturområde, uden at det koster hverken forsyningsselskabet eller kommunen flere penge. Parken er faktisk godt fire millioner kroner billigere for os, end hvis vi havde valgt mere traditionelle løsninger til vores regnvandshåndtering.

Om projektet

Aalborg Forsyning skyder cirka 34 millioner kroner i projektet, der ejes og drives af Aalborg Kommune. Projektet består af tre delelementer:

•Svanholmgrøften, der reguleres med dobbeltprofil fra projektområdet ud til fjorden. Hermed forbedres vandløbets kapacitet væsentligt og afhjælper nogle af områdets kendte problemer med oversvømmelser.

•Et ca. 22 Ha areal, omfattet af lokalplan 3-5-103 (Sofiedal Enge), der indrettes med søanlæg med permanent vandspejl, forsinkelsesbassiner og vandløb, beplantning, stier og rekreative funktioner.

•Et ca. 1,5 Ha stort areal i Mulighedernes Park, der indrettes med forsinkelsesbassiner forbundet af vandløb, som indpasses parkens rekreative funktion.

Projektets naturaspekt kombineret med reguleringen af Svanholmgrøften vækker også begejstring hos Miljø- og Energiforvaltningens rådmand, Lasse P. N. Olsen, der udtaler:

- Vi arbejder løbende på at give naturen bedre vilkår. Særligt vandløbene kan være udfordrede ved kraftig byvækst - ikke mindst set i lyset af de klimaforandringer vi står overfor. Klimaparken forener håndteringen af regnvand med bedre vilkår for natur og vandløb, hvilket er med til at øge biodiversiteten. Det er et rigtigt godt eksempel på, at bæredygtige løsninger er mulige, hvis man tænker sig godt om og arbejder sammen på tværs af fagområder.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.