Hjørring

Kløverstier - motion med natur

Et kuld nye motionsstier bliver indviet 27. maj

HJØRRING:Hjørring Kommune indvier sine nye Kløverstier onsdag 27. maj. Stierne byder på lokale oplevelser og muligheder for motion i det fri. Kløverstien er udviklet af kommunen i samarbejde Hjørring Vandselskab, Løkken og Hirtshals turistforeninger, Vendsyssel Historiske Museum samt en række lokale foreninger.

Kløverstierne er et nyt landsdækkende stikoncept, der skal få danskerne til at genopdage deres egen by eller lege turister i resten af landet. En Kløversti består af fire ruter, der alle alle udgår fra en centralt placeret Kløverstipæl (henholdsvis Springvandspladsen i Hjørring, Torvet i Løkken og Trappen i Hirtshals). Hver af de fire ruter har en bestemt længde og farve. Via Kløverstierne kan man opleve nye sider af lokalmiljøet og samtidig får rørt sig i det fri – enten som cyklist, vandrer eller løber.

Indvielserne finder sted i Hjørring: kl. 18.45 på Springvandspladsen, i Løkken: kl. 19.00 på Torvet og i Hirtshals kl. 18.30 ved trappen fra byen til havnen.

Ruterne i Hjørring er:

2,5 km med temaet ”Det historiske Hjørring”. Vendsyssel Historiske Museum guider en vandring.

5,0 km med temaet ”Byens vand”. Venligboerne - flygtningehjælp og kommunen arrangerer en tværkulturel naturvandring ”Vi skaber kulturelle broer”. Der bliver guidet på dansk og engelsk.

7,5 km med temaet ”Hjertesti”. Motionsløbeklubben LIUF arrangerer et løb på ruten for alle motionister.

12,5 km med temaet ”Byens grønne korridorer”. Motionsløbeklubben LIUF arrangerer et løb på ruten.

Ruterne i Løkken:

2,5 km med temaet ”Fra sømærke til bunkers”: En kulturhistorisk rundtur i det sydlige Løkken. Arkitekt Jørgen Ussing inviterer på guidet tur.

5,0 km med temaet ”Fra signalmast til redningshus”: En fiskerihistorisk rundtur i det nordlige Løkken.

7,2 km med temaet ”Via nedlagt jernbanespor til kystplantage”: En rundtur i Løkkens sydøstlige opland. Turistchef Claus Brøndum inviterer på guidet cykeltur.

11,0 km med temaet ”Sandflugt og kysterosion”: En rundtur langs Lønstrup Klint.

Ruten i Hirtshals:

2,5 km med temaet ”I Fibigers Fodspor”. Knud Størup guider en vandring på denne rute på Vesthavnen.

Disse ruter er under planlægning:

5,0 km med temaet ”Hirtshals Fyr, Bunkermuseet, Husmoderstranden, Vesthavnen”.

7,5 km med temaet ”Bymiljø med søer og stisystemer - og lidt havnemiljø”.

16,2 km med temaet ”Lilleheden og Uggerby Klitplantager, Kjul Strand - og lidt mere havn”.

En Kløversti består af fire ruter på henholdsvis 2½, 5, 7½ og minimum 10 km. Ruterne er afmærket med grøn, blå, rød og sort, som man kender det fra skipister. Kløverstierne er for alle - lokale borgere og turister - der vil opleve byens natur eller kultur, for dem der vil på tur med børn eller ud for at løbe en opmålt distance.

- Vi glæder os meget til at byde børn og voksne velkommen på Kløverstien, som vi håber vil gøre det nemt gå, cykle eller løbe en bestemt distance. Samtidig får de en masse spændende natur- og kulturoplevelser i hele landet, siger projektleder fra Friluftsrådet, Dorte Tegtmeier.

- Kløverstien er et fascinerende projekt, fordi det når så bredt ud og involverer lokalmiljøet. Hver sti fortæller sin egen historie og giver nemmere adgang til et aktivt friluftsliv. Vi håber, at Kløverstierne vil fremme det gode liv rundt om i de danske bylandskaber, siger direktør i Nordea-fonden, Henrik Lehmann Andersen. Fonden støtter aktiviteter, der fremmer gode liv inden for områderne natur og motion, sundhed og kultur.

Via Endomondos mobil applikation kan man, hvis man befinder sig inden for en radius af 10 km fra en Kløversti, finde stierne som anbefalede ruter og læse om de natur- og kulturseværdigheder, man passerer undervejs. Applikationen kan hentes gratis på App Store og Android Market.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.