EMNER

Knivholt fejrer sølvbryllup med kommunen

Knivholt Hovedgårds forvandling fra faldefærdig rønne til ”Folkets Herregård”

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Olav Madsen blev ansat i august 1995. Foto: Peter Broen

FREDERIKSHAVN:Søndag 7. april er det 25 år siden daværende borgmester Ove Christensen satte sin underskrift på et skøde, der betød, at Frederikshavn Kommune overtog en gammel og visse steder faldefærdig herregård vest for byen.

Her 25 år senere har Knivholt udviklet sig til ”Folkets Herregård”, et yndet mødested, der året rundt syder af liv og aktivitet.

25-års jubilæet fejres officielt lørdag den 3. august med ”Kunst på Knivholt”, reception og åbent hus. Desuden vil der hver tirsdag i juli være arbejdende værksteder på Knivholt, der også markerer ”sølvbrylluppet” med et jubilæumsskrift.

Carsten Thomasen har været redaktør på det flotte hæfte, der i ord og fotografier fortæller ikke blot de sidste 25 års historie men hele historien om Knivholt, der kan spores tilbage til 1419.

Jubilæumsskriftet, der også kommer i en elektronisk version på Knivholts hjemmeside, er tiltænkt de mange foreninger, frivillige, venner og gæster af herregården.

- Det kommer også til at ligge på kommunens biblioteker og turistkontorer, og alle er velkomne til at hente et eksemplar her på Knivholt, siger bestyrer Olav Madsen. Der, hvis nogen skulle være i tvivl, er hovedpersonen i Knivholts forvandling fra ”håndværkertilbud” til det, vi kender i dag.

- Året har for få weekender. Alle weekender er besat med store og små arrangementer på Knivholt, siger Olav Madsen - der har en medfødt talefejl: Han kan ikke få ordet ”nej” over sine læber.

- Det finder vi vi ud af, lyder det derimod fra den altid positive forvalter.

Den selvejende institution Knivholt Hovedgård blev stiftet i maj 1995, og 1. august samme år blev Olav Madsen ansat som bestyrer.

Kenneth Bergen har alle årene været formand for bestyrelsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.