Købmandsdag på museum

Duft af gamle dage til arrangement på Try Museum

Arkivfoto <i>Peter Broen</i>

Arkivfoto Peter Broen

TRY:Søndag 2. juni vil duften af ”gamle dage” brede sig på Try Museum. I museets købmandsbutik vil købmændene sælge friskmalet kaffe, ost, honning is og slik, og rundt omkring på museet vil det dufte af mad fra forskellige tidsperioder.

Try Museum har i denne sæson åbnet en ny udstilling i Urmagerhuset med titlen ”Fra ildsted til designerkøkken”. Udstillingen fortæller om køkkenernes udvikling fra de åbne ildsteder, over gaskomfuret til de elektriske køkkener, og den fortæller om vores madskikke gennem tiden.

Søndag vil museet gennem en omvisning kl. 14 i den nye udstilling og smagsprøver på mad fra forskellige tidsperioder sætte fokus på vores madkultur gennem århundrederne.

- Vores køkkener og vores madvaner afspejler nemlig i høj grad den historiske udvikling, fortæller museumsleder Anne Dorthe Holm. I 1700- og 1800-årene havde man ingen mulighed for at opbevare det ferske kød i længere tid, og derfor blev det ofte saltet og røget, og tilbehøret var ofte kål. Kartoflen blev først almindelig i sidste halvdel af 1800-årene.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden