Kørelærerulykken var sort uheld

Den alvorlige ulykke på køreteknisk anlæg i Hobro får ikke umiddelbart Dansk Kørelærer-Union til at skærpe sikkerhedsreglerne

Arkivfoto

Arkivfoto

HOBRO:I går blev en kørelærer hårdt kvæstet på køreteknisk anlæg i Hobro, men Dansk Kørelærer-Union mener ikke, at det var på grund af manglende sikkerhed:

- Jeg kan ikke sige hvad der er sket i den pågældende situation, men det har formentlig været et sammenfald af mange uheldige omstændigheder - f.eks uopmærksomhed og manglende kommunikation, siger René Arnt, der er landsformand for Dansk Kørelærer-Union, og selv underviser på køreteknisk anlæg.

- Der sker jævnligt uheld, men de er heldigvis sjældent så alvorlige. Uheld er stort set umuligt at undgå, når vi årligt har cirka 60.000 førstegangserhververe på banen, siger René Arnt.

Anden gang på 2 måneder

I august brækkede en kørelærer benet på køreteknisk anlæg i Thisted i en lignende ulykke, men René Arnt mener ikke, at det er sikkerheden den er gal med:

- Umiddelbart giver det ikke anledning til at vi skærper sikkerheden. Man behøver ikke sige til voksne mennesker, at de ikke skal gå ud foran en bil der kører med 60 km/t, men det er helt sikkert noget der bliver snakket om i branchen oven på den her grimme ulykke, siger René Arnt, der udelukkende tilskriver ulykken uheldige omstændigheder.