Kokke fra hele landet konkurrerer om Årets Sild 2017

Arkivfoto: Claus Søndberg

Arkivfoto: Claus Søndberg

Hirtshals Fiskefestival står sammen med Danmarks Pelagiske Producentorganisation bag kåringen af Årets Sild 2017 og lanceringen af Årets Bjesk 2017.

Arrangementet foregår søndag, den 2. april 2017 fra kl. 12 til kl. 15 på Nordsøen Oceanarium i Hirtshals

Konkurrencens deltagere tæller lokalfavoritterne Restaurant Lilleheden i Hirtshals og Musikkens Spisehus, Aalborg, Restaurant Mortens Kro, som de sidste år har fremstillet Aalborgs bedste smørrebrød, Kähler Spisesalon, nyskabende smørrebrødsrestaurant i Århus, Restaurant Palægade, københavnsk smørrebrødsrestaurant som allerede har taget byen med storm og ikke mindst københavnske Øl & Brød, som har løftet smørrebrød op på det gastronomiske plan hvor det rettelig hører til. Nye deltagere i år er Restaurant Remouladen i Vejle, Årets frokostrestaurant 2012 og Restaurant Tårnet på Christiansborg med Rasmus Bo Bojesen ved roret, som står vagt om danske frokosttraditioner.

Konkurrencen har et fagligt yderst kompetent dommerpanel som blandt andre består af Adam Aamann, kendt fra Madmagasinet på DR1 og fornyer af den danske smørrebrødstradition, Bo Jacobsen, Danmarks mest åbenmundede kok og revser af gastronomisk slendrian, Lars Kragelund, teknisk direktør og masterblender hos Aalborg Akvavit og ihærdig udvikler af gastronomisk anvendelse af krydderbrændevin, Anders Damm Christensen fra Gastromand samt ikke mindst en af dansk madjournalistiks mest kritiske stemmer, Lars Dahlager fra Politiken. Panelet tæller også uddannelsesleder på kokkeskolen i Hjørring Dennis Kindberg samt ikke mindst direktøren for den danske sildeproducentorganisation Esben Sverdrup-Jensen.

Årets Sild tager naturligvis udgangspunkt i den gammeldagsmodnet sild og med Kattegat Seafoods mangeårige erfaring med udvikling og produktion af sild til de danske frokostborde glæder vi os hvert år til at se resultatet, når vindersilden er produceret og kommer ud i handlen i august måned i forbindelse med Hirtshals Fiskefestival.

Sammen med konkurrencen præsenteres også Årets Bjesk 2017, der blev kåret under Hirtshals Fiskefestival sidste år. Der er også stolte traditioner bag fremstillingen af bjesk. Enhver på egnen har sine egen opskrifter, men legendariske Signe Hansen slog alle i sin iver og mangfoldige bjeskfremstilling. I dag videreføres hendes arv af Hirtshals Museum og De Danske Spritfabrikker i samarbejde.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst