Kollerup: En møgirriterende sag

Folketingsmedlem understreger, at han har fulgt alle regler efter kritik af, at han har rådet over gratis folketingslejlighed uden at have behov for den

Simon Kollerup. Arkivfoto

Simon Kollerup. Arkivfoto

THY/KØBENHAVN:Siden Ekstra Bladet søndag bragte en historie om, at folketingsmedlem Simon Kollerup (S) i flere år har fået stillet en gratis lejlighed til rådighed af Folketinget, uden at han har haft behov for den, har han på sin facebookside modtaget flere hundrede kommentarer - både positive og stærkt kritiske.

- Det er en møgirriterende sag, siger Simon Kollerup til NORDJYSKE Medier og fastholder, at han har levet op til reglerne, selvom han de seneste to år har boet sammen med sin kæreste og deres to børn, når han har opholdt sig i hovedstaden.

- Jeg har brugt den (lejligheden, red.), men på det seneste har det været sjældent og derfor har jeg nu taget konsekvensen og opsagt den, siger han, og erkender at det er sammenfaldende med at Ekstra Bladet har sat fokus på hans boligforhold.

- Jeg kunne have gjort det for en måned siden, eller ventet en måned, men nu blev der stillet spørgsmålstegn ved, om tingene er, som de skal være, og den tvivl ønsker jeg ikke. Derfor har jeg opsagt den nu, siger han.

Enhedslistens medlem af folketingets præsidium Per Clausen, Aalborg, vil tage sagen op i præsidiet.

- Det er helt urimeligt at Simon Kollerup har beholdt den lejlighed, hvis han reelt har boet et andet sted i byen med sin familie, fastslår Per Clausen og pointerer, at de pågældende lejligheder udelukkende stilles til rådighed, for at folketingspolitikere fra provinsen har et sted at bo, når de passer deres arbejde i København.

Sammen med lejligheden har Simon Kollerup modtaget et årligt skattefrit tilskud på 30.000 kr., der skal dække dobbelt husførelse.

Det har rejst spørgsmålet om rimeligheden i, at Simon Kollerup fortsat har folkeregisteradresse i Thy og dermed har været berettiget til såvel lejlighed som tilskud for dobbelt husførelse, når han tilbringer en stor del af tiden med kæreste og børn i kærestens ejerlejlighed i København.

Simon Kollerup erkender, at det er en helt særlig konstruktion, men fastholder at det er helt efter bogen og godkendt af folkeregistret i Thisted Kommune

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Mikkel Hansen er sygemeldt med symptomer på stress
Luk