Frederikshavn

Kom til havefest med Rasmus Nøhr på fredag

Der skal liv i de gamle kulturperler i byen, lyder det fra initiativtageren, der selv husker barndommens Frederikshavn som fuld af musik

Koncertoplevelsen kan endda fordobles for et par heldige personer. Fredag er det muligt at vinde en intimkoncert for to hjemme hos Rasmus Nøhr. Lodderne sælges på pladsen. Arkivfoto: Henrik Louis Simonsen

Koncertoplevelsen kan endda fordobles for et par heldige personer. Fredag er det muligt at vinde en intimkoncert for to hjemme hos Rasmus Nøhr. Lodderne sælges på pladsen. Arkivfoto: Henrik Louis Simonsen

FREDERIKSHAVN:- Jeg syntes, der skulle ske lidt for byen.

Sådan siger initiativtageren til fredagens gratis havefest/koncert, Rikke Rose Nielsen.

- Nu er jeg jo, ikke halvgammel, men dog lidt over 40 og jeg kan huske fra min barndom, at man kunne komme i Plantagen og i Møllehuset til parkunderholdning. Det er traditioner, der trænger til at blive fundet frem igen.

Så da hun fik nys om Rasmus Nøhrs Danmark Dejligst-turne, var hun ikke sen til at gribe muligheden.

- Han vil gerne have, at det skal være en gratis begivenhed for familien Danmark, Et sted man kan komme og tage tæppet med eller smide sig på græsset og så bare hygge sig. Både med hans musik men også med de andre lokale kunstnere og de lokale indslag, siger Rikke.

Så fredag 3. juli bliver en fuldbooket hyggedag der begynder klokken 14 og slutter omkring 20.30. Anne Møller kommer og leverer musikalsk underholdning for både børn og voksne og musiker/sangskriver Danni Mikkelsen, K-Deluxe samt duoen Siro stiller deres musikalske ekspertise til rådighed ganske gratis.

Derudover er der både Zumba for alle og Børnebiblioteket rykker ud og laver aktiviteter med børnene.

Det har været ni intense uger med planlægning og sponsorsøgning.

- Det var måske lidt hovedkuls, jeg kom ind i det. Jeg kom til at snakke med Rasmus Nøhr efter en koncert på Franks i Sæby og så sagde jeg til dem, at det kunne jeg da sagtens arrangere, for det vil da være nemt i en by som Frederikshavn. Folk kan jo skide godt lide musik og lide at der sker noget.

En årlig begivenhed

Og Frederikshavn er fyldt med skønne pletter, der bare venter på at blive fyldt ud, mener Rikke.

- Underholdningen har været meget centraliseret de sidste år. Det er så synd, vi ikke benytter de her gamle perler. Der er så mange steder, der kan bruges, så lad os gøre det. Jeg kan huske, vi cyklede rundt i byen og hørte musik. Det var ikke alt, der var lige godt, men der var en fantastisk stemning.

Det er det, hun håber, kan vækkes til live igen. Om ikke andet så med en årlig begivenhed som fredagens havefest,

- For hvis det bliver en succes har Rasmus Nøhr givet tilsagn om, at det kunne blive en fast tradition og han gerne ville komme igen næste år.

Det vil derudover være muligt at købe øl og vand og Slagteren på Suensonsvej tilbereder en helstegt gris til lejligheden. Maden skal dog forudbestilles og link hertil kan blandt andet findes under Danmark dejligst Frederikshavn på Facebook.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst