Kontant gave fra Lars Larsen til barndomsbyen

Lars Larsen, JYSK, donerer 500.000 kroner til en ny søtrappe ved Anlægget i Hurup

En ny sø Anlægget i Hurup og en ”søtrappe” til anlæggets nordlige del skal skabe en ny attraktion i Hurup. Arbejdet støttes med en donation på 500.000 kroner fra JYSK.Arkivfoto: Bo Lehm

En ny sø Anlægget i Hurup og en ”søtrappe” til anlæggets nordlige del skal skabe en ny attraktion i Hurup. Arbejdet støttes med en donation på 500.000 kroner fra JYSK.Arkivfoto: Bo Lehm

HURUP:Takket være en halv million kroner fra Lars Larsen, JYSK, kan der nu skabes bedre sammenhæng mellem Hurups bymidte og hovedstien i byens anlæg. Det vil gøre Lars Larsens barndomsby mere attraktiv for både bosætning, turister og for handelslivet.

Donationen fra JYSK er en god start på årets arbejde med områdefornyelse i Hurup. De 500.000 kroner skal støtte projektet, der er resultat af et samarbejde mellem Thisted Kommune og Thisted Vand omkring indsatsen for områdefornyelse i Anlægget. Pengene skal indgå i arbejdet med at skabe et nyt, rekreativt område i Hurup, hvor der i Anlægget etableres et 2.700 kvadratmeter stort regnvandsbassin med en ”søtrappe” som forbindelse mellem den nye sø og Anlæggets nordlige del.

Søtrappen skal skabe give sammenhæng mellem bymidten og Anlæggets hovedsti, der forbinder bymidten med skolen og fritidsområdet, vest for jernbanen. Søtrappen skal ikke alene være bro mellem byen og Anlægget. Den skal også være med til at skabe opholdssteder og muligheder for, at besøgende kan komme helt ned og røre ved vandet.

- Det er et meget spændende projekt, og jeg er sikker på, at det vil være med til at give Hurup et løft, siger Lars Larsen, der er glad for muligheden for at bidrage positivt til udviklingen af Hurup, som har betydet meget for ham.

Ud over at blive en ny attraktion for Hurup, skal søen fremover være en del af klimasikringen af Hurup. Den skal sikre, at byen kan modstå fremtidens skybrud og ekstreme regnmasser.

Den nye så får sit vand fra kildevældet i Birkekær ved Dyrskuepladsen for foden af Ashøje i Hurups vestlige del.

Vandet fra Birkekær ledes gennem en rørledning i Bredgade til en fordelingsbrønd ved Torvevej en fordelingsbrønd, der tillader en del af vandet at komme ind i søen.

Gennem et udløb i søens østlige ende ledes vandet til Visby Å og herfra videre til Limfjorden. Den konstante tilførsel af kildevand fra Birkekær sikrer, at søens vand altid vil fremstå rent og indbydende.

Thisted Vand forventer, at arbejdet med at grave ud til den nye sø sættes i gang i løbet af marts eller april. Thisted Kommunes Gartnerafdeling er gået i gang med at fælde de træer, der står i vejen for den nye sø. Når den er anlagt plantes nye træer, så bymidten fortsat står grøn og frodig

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.