Kræver 3,5 års fængsel for incest og vold

65-årig mand fastholder sin uskyld

Arkivfoto <i>Bente Poder</i>

Arkivfoto Bente Poder

JAMMERBUGT:Der er tale om så grove overgreb og mange skærpende omstændigheder, at anklager Karina Skou i sin procedure i byretten i Hjørring onsdag talte for en straf på 3,5 års fængsel af en 65-årig mand fra Jammerbugt Kommune.

Han er tiltalt for at have begået grov vold samt seksuelle overgreb mod sine to døtre fra deres fødsel indtil sommeren 2011, hvor begge piger stak af hjemmefra 12 år og 16 år gamle.

Manden nægter alle anklager om, at pigerne næsten dagligt blevet slået med knytnæve, livrem med metalspænde, ildrager og sparket på kroppen.

Nægter incest

Han nægter også, at pigerne – fra de var henholdsvis fem til 10 år samt fire til syv år – var udsat for flere sexovergreb i form af incest og voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje med barn under 12 år.

- Pigerne har hver især kunnet forklare detaljeret om episoder, sagde anklager Karina Skou og pegede på skærpende omstændigheder.

- Det er deres egen far, der har begået det. Den person, som de skulle kunne føle sig mest tryg ved også fordi de på grund af morens sygdom kun har haft faren. Det er et kæmpe tillidsbrud, sagde anklageren og kom ind på sexovergrebene.

Forsvarer kræver frifindelse

- Det har været forfærdeligt for den lille pige at ligge i sit eget værelse og vente på, om far nu kom ind den aften eller ej, sagde anklageren.

Derimod krævede forsvarer Niels Peter Pedersen frifindelse.

Han fandt ingen klare beviser i sagen, blot farens og pigernes forklaringer, der stod overfor hinanden.

Fire plejere ført som vidner

- Og så har der været ført mange vidner, blandt andet fire plejere som er kommet i hjemmet i døgndrift for at pleje pigernes mor, og de har ikke set skyggen af vold, sagde forsvareren.

Såfremt den 65-årige alligevel skulle blive dømt, mener forsvareren, at den 65-årige skal i dømmes den mildeste og en betinget dom af hensyn til hans alder og, at han er ustraffet.

- Og hvis man tager ham væk fra hjemmet, så kan hans kone ikke længere være i hjemmet, sagde Niels Peter Pedersen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.