Tre års fængsel for incest og vold

65-årig har udbedt sig betænkningstid

Arkivfoto <i>Bente Poder</i>

Arkivfoto Bente Poder

JAMMERBUGT:En 65-årig mand fra Jammerbugt Kommune blev onsdag i byretten i Hjørring idømt tre års fængsel for at have begået incest og vold mod sine to døtre.

Han er dømt for at have begået grov vold mod sine to døtre fra juli 1999 – hvor den ældste var tre til fire år og den yngste blev født - indtil sommeren 2011, hvor begge piger stak af hjemmefra 12 år og 16 år gamle.

Manden nægtede alle anklager, men blev dømt for næsten dagligt at slå pigerne med knytnæve, livrem med metalspænde, ildrager og sparket på kroppen.

Udsat for sexovergreb

Retten fandt det også bevist, at den 65-årige – fra døtrene var henholdsvis seks til 10 år samt fire til syv år – udsatte pigerne for flere sexovergreb i form af incest og voldtægt ved andet seksuelt forhold end samleje med barn under 12 år.

Manden blev desuden pålagt at betale erstatning til begge hans døtre, henholdsvis 75.000 kroner til den ældste og 60.000 kroner til den yngste.

Anklageren havde forlangt 3,5 års fængsel til den 65-årige mand og forsvareren gik efter frifindelse.

Varetægtsfængslet efter dom

Den 65-årige har bedt om betænkningstid i forhold til en anke. Efter dommen blev han af hensyn til retsfølelsen varetægtsfængslet indtil afsoning eller en ankesag. Den kendelse blev kæret til landsretten.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden