Krigsveteraner på cykel tilbage til livet

17 krigsskadede soldater sluttede tirsdag syv dages cykelløb fra København til Skagen

7
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Cyklerne blev hurtigt skiftet ud med kørestole og så gik rytterne om bord i Slagter Munchs berømte pølser og øl fra Skagen Bryghus.

SKAGEN:De kan noget med timing i Skagen.

Mandag besøgte Regentparret Skagen, hvor H.M. Dronning Margrethe blandt meget andet prøvesmagte og sagde god for Slagter Munchs berømte pølser.

Tirsdag sluttede cykelløbet Ride4Rehab så uden for samme slagterforretning, som serverede pølser med kongeligt kvalitetsstempel for de krigsskadede soldater, der siden onsdag har cyklet næsten 600 km fra Frederiksberg, tværs gennem landet til Skagen.

Hver dag en kamp

Her blev de modtaget af byrådsmedlem Bjarne Kvist (S), som hyldede krigsveteranerne for deres kamp for at komme tilbage til hverdagen.

- Vi, som ikke har taget aktiv del i krigene, eller som ikke har familie, der er med i fredsbevarende missioner, kan i dagligdagen let overse, at der er danske soldater sendt ud. Og nemt glemme de mange danskere, som er blevet invalideret eller har mistet livet. For jer, som har oplevet krigens tragiske konsekvenser på nærmeste hold, er det umuligt at overse eller glemme. Hver dag er en kamp for ikke at miste modet, sagde byrådsmedlem Bjarne Kvist (S), der tog imod i Skagen.

Han fortalte blandt andet om 44-årige Jerry Mikula fra Frederikshavn, der slås med indre dæmoner efter militær tjeneste på Balkan.

- Jerry Mikulas redning og direkte grund til at han er i live i dag, er den lokale Mountain Bike Klub, MTB Frederikshavn. Ved hård fysisk træning, socialt samvær og omsorgen fra de andre i klubben har han genvundet en del af det tabte terræn og lysten til livet og hverdagen, sagde Bjarne Kvist.

27-årig mistede højre fod

Blandt de krigsskadede cykelryttere var 27-årige Dennis Dencker fra Frederiksberg, der var med på det danske Hold 7 i Afghanistan.

29. juli 2009 mistede han højre fod, da han trådte på en vejsidebombe.

- Jeg måtte stoppe som soldat og er nu i gang med en HF-uddannelse. Mit mål er at blive socialrådgiver så jeg ad den vej kan hjælpe soldater, der er psykisk sårede efter krigen. Deres handicap er ikke så synlige, som os der har mistet et ben eller en arm, siger Dennis Dencker.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.