17-årige røvede pub efter lukketid - nu har retten talt

Med masker og knive truede to unge mænd sig til kontanter

Retten i Hjørring. Arkivfoto: Hans Ravn

Retten i Hjørring. Arkivfoto: Hans Ravn

HJØRRING:Det kom med en pris, at to unge mænd på 17 år natten til den 21. maj i år besluttede sig for at røve pubben Ship Inn i Søndergade i Frederikshavn. 

Iført masker og hver med en kniv i hånden skaffede de sig adgang til pubben, hvor de truede barens ejer og en ansat til at forholde sig i ro, før de tog ca. 3700 kr. i kontanter og forsvandt derfra.

Få dage senere blev den yngste af de 17-årige anholdt og fremstillet i grundlovsforhør 25. maj, og han har siden siddet varetægtsfængslet, fordi røveriet skete få måneder efter, at han i februar havde modtaget en dom for personfarlig kriminalitet.

Ved Retten i Hjørring blev han og hans medskyldige mandag begge kendt skyldige i røveriet på Ship Inn, men på grund af deres alder falder den endelige dom først til oktober. 

Forinden skal der indhentes personlige oplysninger på dem begge fra Kriminalforsorgen i forhold til, om en eventuel dom kan gøres betinget i kombination med samfundstjeneste - eller om de begge skal have en ubetinget fængselsdom.

Få måneder adskiller de to dømte røvere i alder, men det er nok til, at kun den yngste også skal have sin sag behandlet i Ungdomskriminalitetsnævnet i forhold til, om der skal træffes nogle sociale foranstaltninger i tillæg til den dom, som falder ved Retten i Hjørring i starten af oktober.

Det oplyser anklager Malene Lund Andersen fra Nordjyllands Politi.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.